Hoogste punt nieuwbouw MFA Lagewei bereikt (Vrouwenpolder, Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] De nieuwbouw van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) in Lagewei vordert gestaag. Vorige week donderdag werd het hoogste punt bereikt. Dit moment werd door vertegenwoordigers van de betrokken scholen, Kijk op Welzijn, de ontwerp- en bouwpartners en wethouder Jeroen Gebben (onderwijs) gevierd. Het is de bedoeling de MFA aan het einde van dit jaar op te leveren.

Jeroen Gebben: “De MFA is het laatste gebouw dat wij op de campus realiseren. Bij een goed onderwijsklimaat horen goede voorzieningen en die hebben we hier. Met elkaar hebben we een fantastisch resultaat bereikt. Daar ben ik trots op.” De eerste paal van de MFA Lagewei werd in april van dit jaar de grond ingeslagen.

Multifunctioneel

De MFA beslaat in totaal ongeveer 2.250 m2 bruto vloeroppervlakte (BVO). Daarvan is 1.400 m2 bestemd voor onderwijshuisvesting, 400 m2 voor het jongerencentrum en circa 450 m2 voor de gymzaal. Verenigingen kunnen de gymzaal in de avonduren huren om activiteiten te organiseren.

Laatste onderdeel Campus

Zodra de MFA Lagewei eind 2015 klaar is, is de Campus Lagewei voltooid. De noodlokalen zullen dan worden weggehaald. Daarna wordt gestart met de inrichting van de buitenruimte rondom de scholen.

Uitvoering

WBC uit Winterswijk voert de bouwkundige werkzaamheden uit en Van Rennes uit Klaaswaal de installatietechnische werkzaamheden.

Foto’s

Afgelopen donderdag werd het hoogste punt van MFA Lagewei in Barendrecht bereikt! Hierbij een inkijkje in de huidige stand van zaken: http://www.broekbakema.nl/hoogste-punt-mfa-lagewei-bereikt/

Posted by Broekbakema on dinsdag 8 september 2015

Artikelfoto: MFA Lagewei begin augustus 2015Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »