Start nieuwbouw MFA Lagewei: Drie functies onder één dak (Barendrecht)

BARENDRECHT – [Foto’s] De bouwwerkzaamheden voor de realisatie van de nieuwbouw van de Multifunctionele Accommodatie (MFA) Lagewei zijn gestart. Gisteren (Dinsdag 7 april 2015) vond om 16.00 uur de officiële starthandeling plaats door wethouder Jeroen Gebben (jeugd en onderwijs). Bij de officiële start waren alle betrokkenen van de MFA, omwonenden, raadsleden en de ontwerp- en bouwpartners aanwezig. Het is de bedoeling dat de nieuwbouw eind dit jaar klaar is.

De bouw van de MFA Lagewei is de laatste stap in de uitvoering van de Campus Lagewei. Als het aantal leerlingen hierom vraagt, biedt de MFA met wissellokalen plaats aan leerlingen van zowel het Dalton Lyceum als het CSG Calvijn. Ook komt in het gebouw een gymzaal en het jongerencentrum krijgt hier een plek.

Op zichzelf staand

Babet Monsma (projectleider gemeente Barendrecht) licht toe: “Deze drie functies komen weliswaar samen onder één dak, maar staan wel op zichzelf. Dit betekent dat ook andere organisaties gebruik kunnen maken van de gymzaal. Net als voor het jongerencentrum is er een aparte ingang die ook buiten schooluren toegankelijk is.

Verdeling van het gebouw

De nieuwbouw beslaat in totaal ongeveer 2.250 m2 bruto vloeroppervlakte (BVO). Daarvan is 1.400 m2 bestemd voor onderwijshuisvesting, 400 m2 voor het jongerencentrum en circa 450 m2 voor de gymzaal. Verenigingen kunnen de gymzaal in de avonduren boeken om activiteiten te organiseren”, aldus Monsma.

Laatste onderdeel Campus Lagewei

Ook het splinternieuwe gebouw van CSG Calvijn Groene Hart maakt onderdeel uit van de onderwijscampus. In het lichte, ruime, kleurrijke en moderne gebouw krijgen de leerlingen sinds februari 2013 les. De Campus Lagewei is voltooid wanneer de MFA Lagewei eind 2015 opgeleverd wordt en de buitenruimte is ingericht. Na oplevering van de nieuwbouw van de MFA worden de noodlokalen waar het Dalton Lyceum op dit moment gebruik van maakt weggehaald.

Fijne omgeving voor ontwikkeling

Volgens wethouder Jeroen Gebben (onderwijs) is de campus een fijne omgeving waar je mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen. “De onderwijsinstellingen en de gemeente investeren in de jeugd en dat is ontzettend belangrijk! Bij een goed jeugd- en onderwijsklimaat horen goede voorzieningen en die zijn hier door de bouw van de scholen en het jongerencentrum volop.

Foto’sBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »