Internationaal Paastoernooi bij BVV Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Aftermovie] Na een heerlijke voetbaldag op sportpark De Bongerd is AFC Amsterdam maandagmiddag (2e Paasdag, 6 april) de grote winnaar geworden van de 21ste editie van het Internationaal Paastoernooi. Zowel AFC B1 als C1 gingen er met de toernooiwinst vandoor.

Internationaal Paastoernooi

AFC C1 wist zijn titel van vorig jaar met succes te verdedigen. Na een overtuigende groepsfase bereikten de Amsterdammers de finale, waarin zij Willem II met 1-0 versloegen. Gastheer BVV Barendrecht eindigde op het sterk bezette jeugdtoernooi op een knappe derde plaats door in de troostfinale Hull City te verslaan. Voor de B1 van AFC was de toernooiwinst een primeur. Na een ongeslagen reeks in de poulefase werd FC Dordrecht, dat eveneens ongeslagen de eindstrijd bereikte, in de finale met 3-0 verslagen.

C-junioren

AFC wist zijn titel van vorig jaar met succes te verdedigen. Na een overtuigende groepsfase gingen in poule B zowel AFC als Willem II door naar de halve finales. In Poule A werd BVV Barendrecht zeer knap 1e en plaatste zich samen met Hull City voor de halve finales. Na twee zeer spannende halve finales trokken uiteindelijk Willem II en AFC aan het langste eind.

In de finale waren beide teams erg aan elkaar gewaagd, maar een ongelukkige eigen goal van de Tilburgers bleek uiteindelijk doorslaggevend en bezorgde AFC de winst.
De plaatsen 3 t/m 8 waren voor BVV Barendrecht (3e), Hull City (4e), FC Dordrecht (5e), Excellence (6e), Brabant United (7e) en Excelsior Rotterdam (8e). Prijs voor de beste speler van het toernooi was voor Kaj de Rooij (Willem II), terwijl Sharique Hovenkamp (AFC) de prijs voor de beste keeper in ontvangst mocht nemen.

B-junioren

Voor de B1 van AFC was de toernooiwinst wél een primeur. De afgelopen 3 edities waren bovendien internationale ‘clashes’, ditmaal was het een volledig Nederlands onderonsje.
In Poule A bombardeerde de titelverdediger KV Mechelen zich met 9 punten direct tot titelfavoriet. Samen met Willem II plaatste zij zich voor de halve finales.

In Poule B was het een sterk FC Dordrecht (9 punten) dat de groepswinst pakte en samen met AFC zich plaatste voor de halve finales. Beide halve finales waren van een enorm hoog niveau en tevens super spannend. AFC klopte in een kansenfestival KV Mechelen met 1-0, terwijl FC Dordrecht de meest gelukkige was tegen Willem II.

AFC toonde zich een waardig winnaar in een spannende finale en won uiteindelijk iets geflatteerd met 3-0 van FC Dordrecht.

De plaatsen 3 t/m 8 waren voor KV Mechelen (3e), Willem II (4e), Fortuna Sittard (5e), Hull City (6e), Excelsior Rotterdam (7e) en BVV Barendrecht (8e). Prijs voor de beste speler van het toernooi was voor Dean Guezen (AFC), terwijl Wessel Sprangers (Willem II) de prijs voor de beste keeper in ontvangst mocht nemen.

Een videoreportage van het paastoernooi volgt binnen enkele weken.