Politieauto

BARENDRECHT – Twee voetballertjes zijn vanmiddag (Donderdag 13 juli 2017) op Sportpark de Bongerd bedreigd en bestolen. Het 13-jarige slachtoffer werd vanmiddag (Donderdag 13 juli 2017) rond kwart voor vijf door een jongen van ongeveer dezelfde leeftijd gedwongen zijn fiets af te staan. Toen hij dit weigerde en aangaf te willen vertrekken, werd hij van zijn fiets geduwd.

De jonge dief ging er vervolgens vandoor op de zwarte Cortina fiets met zwarte mand aan de voorzijde. Het groepje jongens is vanaf het voetbalveld thv de Scheldestraat over het fietspad gevlucht langs het LOC (Focus Beroepacademie) aan de Dierensteinweg. Mogelijk zijn ze hier op één of meerdere camera’s van de fietsenstalling van de school vastgelegd.

Signalement

De bestolen jongen is achter de groep jongens aangerend en zag ze verdwijnen in de richting van de rotonde (onderdoorgang A15) waar momenteel wegwerkzaamheden plaatsvinden. De dader was samen met 3 of 4 andere jongens van dezelfde leeftijd. Het gaat in totaal om 4 of 5 negroïde jongens van tussen de 12 en 14 jaar. De jongen die de fiets heeft gestolen droeg een grijze (spijker)broek, een zwart vest en heeft zwarte krullen.

Het slachtoffer en zijn vriendje hebben na de beroving zo snel mogelijk 112 gebeld. De politie heeft hierop in de omgeving naar de dader(s) gezocht. Zij werden niet meer aangetroffen. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie van de diefstal.





« | »