Let op: Komende weken ernstige verkeershinder bij rotonde 1e Barendrechtseweg

BARENDRECHT – Auto- en fietsverkeer gaat vanaf morgen (Zaterdag 8 juli 2017) (8 juli) ernstige hinder ondervinden bij de rotonde aan de 1e Barendrechtseweg. Hier vinden tot 20 augustus werkzaamheden plaats om de rotonde om te vormen tot verkeerskruispunt.

De voorbereidende werkzaamheden vonden afgelopen anderhalve week al plaats.

Verkeershinder

Tijdens de werkzaamheden wordt de Henry Dunantlaan richting de Boerhaavelaan, de Dierensteinweg vanaf de Bongerd en de 1e Barendrechtseweg vanaf de Fennaweg vanaf 8 juli afgesloten. Uitgaand verkeer (richting Rotterdam) blijft altijd mogelijk via de 1e Barendrechtseweg, omleidingen voor inkomend verkeer worden met borden aangegeven. Verkeer van Rotterdam naar Barendrecht krijgt als adviesroute een omleiding via de IJsselmondse Randweg. Gebruik maken van de Vaanweg – A29 – Kilweg blijft ook gewoon mogelijk.

Fietsers worden omgeleid via het provinciaal fietspad (Kooiwalbos en parallelweg A15) en via het parkeerterrein langs de Dierensteinweg (vanaf de Scheldestraat en sportpark de Bongerd). Een uitzondering voor de omleiding is gemaakt voor de bussen van de RET en de hulpdiensten. Zij kunnen Barendrecht in en uit via de 1e Barendrechtseweg.

Het centrum van Barendrecht, het Kruispunt, de begraafplaats aan de Scheldestraat, bedrijventerrein Bijdorp en Dorpzicht zijn bereikbaar via de 3e en de 2e Barendrechtseweg.

Nacht werkzaamheden

Om de werkzaamheden op tijd af te kunnen ronden zal er op de volgende data ook in de nacht worden gewerkt:

avond en nacht (19.00 – 06.00 uur) week 1 week 2 week 3
maandag op dinsdag 26 – 27 juni 3 – 4 juli
dinsdag op woensdag 27 – 28 juni 4 – 5 juli 8 – 9 augustus
woensdag op donderdag 28 – 29 juni 5 – 6 juli 9 – 10 augustus
donderdag op vrijdag 29 – 30 juni 6 – 7 juli 10 – 11 augustus

Daarnaast is voor vijf avonden en nachten tijdens de uitvoeringsperiode ontheffing aangevraagd om bouwwerkzaamheden uit te voeren in verband met onvoorziene omstandigheden.

Foto update van 21 juli 2017:

Foto update van 9 juli 2017:

Bericht en foto van 26 juni 2017:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »