BARENDRECHT – De rotonde aan de 1e Barendrechtseweg zal vanaf eind juni worden omgebouwd tot kruispunt met verkeerslichten. De werkzaamheden gaan tot eind augustus ernstige verkeershinder veroorzaken voor verkeer op deze locatie. Verkeer zal Barendrecht via de 1e Barendrechtseweg altijd uit kunnen, maar inkomend verkeer zal worden omgeleid. Een uitzondering hierop zijn de bussen van de RET en de hulpdiensten.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het project ‘Openstelling onderdoorgang A29‘. Na de realisatie van het nieuwe kruispunt zal de bussluis aan de Harmonielaan eind 2017 worden weggehaald en opengesteld.

Verkeershinder

Tussen 26 juni en 7 juli zullen er ‘s nachts voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden. Deze geven geen tot weinig hinder voor het verkeer. De huidige middenberm van de rotonde zal worden verhard waardoor er ruimte is voor een ‘mini kruispunt’.

Het verwijderen van de huidige rotonde en het aanleggen van het kruispunt zal plaatsvinden van 8 juli tot 20 augustus 2017. De oplevering staat gepland voor 8 september. Wethouder Luijendijk: “Tijdens deze periode is uitgaand verkeer altijd mogelijk, inkomend verkeer wordt omgeleid door middel van omleidingsborden. (…) Fietsers worden via de Evertsenstraat – Provinciaal fietspad of via de Scheldestraat – Bongerd omgeleid“. De werkzaamheden worden in 4 fasen uitgevoerd waardoor omleidingen en de hinder van week tot week zullen variëren.

Bouwborden en tekstkarren rond de 1e Barendrechtseweg waarschuwen automobilisten en fietsers voor de komende verkeershinder:Bekijk hier meer artikels uit de categorie Wegwerkzaamheden« | »