Openstelling onderdoorgang A29: Bussluis weg, rotonde erbij

BARENDRECHT – Na de zomer van 2017 wil de gemeente Barendrecht zo ver zijn dat de bussluis bij de Harmonielaan (onderdoorgang A29) kan worden weggehaald en worden geasfalteerd. Recente wegwerkzaamheden werken al toe naar dit moment: een nieuwe rotonde aan de Henry Dunantlaan, nieuw geluidsreducerend asfalt, een geluidsscherm langs de Sweelincklaan en sinds deze week het dempen van de sloot langs de Dierensteinweg (ivm verbreding van de weg voor het kruispunt).

Enkele weken geleden werd er nog gewerkt aan de Dudokdreef. Er zijn bushaltes aangelegd, er is een bochtverbreding ingevoerd en de lichtmasten zijn verplaatst. De materialen voor het geluidscherm langs de Sweelincklaan zijn niet op tijd geleverd, hierdoor is de plaatsing van het scherm uitgesteld naar begin december.

Rotonde Breslau

De aanleg van de rotonde aan de Breslau-Bergen-Gdansk staat voor het voorjaar van 2017 op de planning. Voorafgaand aan de aanleg, gaan de nutsbedrijven kabels en leidingen verleggen. Zij starten hiermee in december. Binnenkort start de aanbesteding van dit deelproject, zodat in maart/ april 2017 de reconstructie van de wegen en de aanleg van de rotonde plaats kan vinden. Op de locatie hebben vorige maand al wel voorbereidende werkzaamheden plaatsgevonden (grondverzet).

Rotonde 1e Barendrechtsweg

De werkzaamheden aan de rotonde Henry Dunantlaan – Dierensteinweg – 1e Barendrechtseweg, ofwel de huidige ‘Efteling rotonde’, starten naar verwachting juli 2017. “In de zomermaanden heeft dit namelijk de minste impact op het verkeer“, aldus de gemeente. Volgens de planning wordt het werk in januari 2017 aanbesteed. Om ervoor te zorgen dat volgend jaar de Dierensteinweg verbreed kan worden is het belangrijk nu al de watergang te dempen tegenover het Edudelta college. De kunstwerken van de Efteling-rotonde zullen verhuizen naar de nieuwe rotonde aan de Henry Dunantlaan.

Onderdoorgang openstellen

Na oplevering van de kruising 1e Barendrechtseweg – Henry Dunantlaan wordt de bussluis aan de Harmonielaan verwijderd en geasfalteerd. Dan is de nieuwe verkeersroute gereed en kan de bussluis onder de A29 opengesteld worden voor verkeer.

Opmerking: Uiteraard is de artikelfoto zonder de bussluis (nog) niet echt. De foto is bewerkt en gebaseerd op de andere (echte) foto.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »