2-1 overwinning voor Barendrechtse hockeydames

BARENDRECHT – [HCB Dames 1] Zondag was de dag dat we tegen Asvion moesten hockeyen. Een belangrijke wedstrijd die gewonnen moest worden om bij de top te blijven en een kans te maken op de play-offs. Uit bij Asvion verloren we helaas 2-0, maar vandaag (Dinsdag 19 april 2016) zouden wij wel even laten zien wat we konden en hopelijk de 3 punten pakken. Met 3 lieve mini’s als extra support moest dit ook wel lukken.

Het fluitsignaal ging en iedereen was gefocust. Asvion speelde hoge druk waar wij goed onderuit wisten te komen. Beide partijen kwamen een aantal keer bij elkaar in de cirkel, maar dit konden nog geen echte kansen worden genoemd. Via een slimme schijnbeweging van Sabrina kwam de bal kopcirkel bij Nian terecht die vervolgens de bal keurig en beheerst het doel in pushte, 1-0! We wisten elkaar steeds beter te vinden en in de laatste minuut van de eerste helft maakten we de 2-0: na een overtreding in de cirkel op Aline, kregen we een strafcorner die in eerste instantie van de lijn werd gehaald maar via een push van Marieke toch het doel in belandde.

In de tweede helft lukte het ons niet om de voorsprong verder te vergroten. We creëerden de kansen maar maakten ze niet af. Asvion kreeg in de laatste paar minuten een strafbal en scoorde hieruit, 2-1. Het eindsignaal klonk en de 3 punten bleven in Barendrecht!

Volgende week spelen wij uit bij Rapid en hopen we weer 3 punten te pakken. Zien we jullie daar?