HCB Heren 1, Hockey

BARENDRECHT – [HCB Heren 1] Bij de top horen. Dat is wat de mannen van Barendrecht willen. Daar moet naar getraind, gespeeld en gedragen worden. Alles lijkt in de goede richting te staan en de uitslagen lijken ook op die van een topploeg in wording. Als je echt mee wilt blijven doen, dan moeten ook topwedstrijden gewonnen worden. In deze speelronde stond zo’n topwedstrijd op het programma tegen Warande. De wedstrijd in Barendrecht werd nipt met 2-3 verloren. Heren 1 is uit op wraak en wilt verder blijven nadenken over het bij de top horen. Winst in Oosterhout zou een eerste stap in die richting zijn.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd laat Barendrecht duidelijk zien voor de volle winst te zullen gaan. Er worden wat kleine kansjes gecreëerd, maar een voorsprong blijft uit. Het lijkt alsof Warande onder de indruk is en heeft moeite met het spel in eigen huis. Naarmate de eerste helft vordert wordt de thuisploeg ook gevaarlijk. Er ontstaan aardige kansen aan weerskanten en Warande mag een aantal keer aanleggen voor een strafcorner. Een aantal daarvan kunnen gepareerd worden, maar uiteindelijk valt er toch een binnen. Niet lang daarna valt zelfs de tweede binnen en zit de Warande op rozen in de eerste helft. Barendrecht probeer te forceren, maar kan het doel in de eerste helft niet meer vinden. De ruststand is 2-0 voor de thuisploeg.

Tijdens de rust worden de sterke en zwakke punten van beide ploegen nog eens goed doorgenomen in de dug out van de bezoekers en wordt een strijdplan gesmeden. In dit strijdplan zal Barendrecht het spel moeten gaan maken en snel een aansluitingstreffer vinden.

In de tweede helft begint Barendrecht dicterend. De Warande moet een stapje terug doen als de druk wordt opgevoerd. Er start een kleine belegering van het Brabantse doel, terwijl de thuisploeg met een aantal vlijmscherpe counters iets terug probeert te doen. De Barendrechtse druk wordt uiteindelijk beloond met de broodnodige aansluitingstreffer. Tim Schilling staat op de juiste plek als de bal voor het doel rolt. “Waar hoop doet leven, zaagt men van dik hout kleine planken“, zei Remco Klomp in de rust. De strafcornerspecialist van Barendrecht motiveerde zijn ploeg met wat lukrake wijze uitspraken. Niemand wist op dat moment dat hij zijn ploeg persoonlijk naar de overwinning zou slepen. De tweede aan Barendrecht toegekende strafcorner van de wedstrijd werd, door de man die zich graag RK5 laat noemen, strak tegen de touwen gesleept. Een gelijkspel staat op de borden, maar er is nog ruim tijd voor een eventuele overwinning. Als Barendrecht dan voor de derde strafcorner mag aanleggen, is het wederom Remco Klomp die zich klaar maakt. Spijkerhard jaagt hij de bal tussen de palen, waarmee Barendrecht zich kwalificeert voor de drie punten. In de zes minuten die dan nog resten drukt de Warande fel door, countert Barendrecht erop los, maar scoren beide ploegen niet meer. De wedstrijd eindigt in een 2-3 overwinning voor Barendrecht.

Remco Klomp is de gevierde man bij de bezoekers. Dat komt hem goed uit omdat hij bezig is met opzetten van een handelsmerk naar zijn eigen persoon: RK5. “Vanaf volgende week zijn er RK5-stickers, -bidons en -sweaters te verkrijgen. Deze overwinning komt me goed uit omdat het me de kans geeft mn handelsmerk te promoten. RK5. Don’t forget.“, aldus de jubelende Barendrecht-speler.

Hier een video met een aantal fragmenten van de wedstrijd. Speciale aandacht voor de winnende treffer op 0:39. De ontlading. De vreugde. (Met dank aan Arjen Laar).

Komende zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Voorne komt op bezoek. Tot dan!

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)