ZPB Barendrecht (Waterpolo)

BARENDRECHT – Jeugdbondscoach Jacob Spijker heeft vrijdag de selectie bekendgemaakt van Jong Oranje voor het Wereld Jeugd Kampioenschap (WJK) o.20 dat van 4 tot en met 12 september wordt gehouden in Almaty, Kazakstan. Twee heren van het Barendrechtse ZPB hebben een plek in de selectie weten te bemachtigen.

Op Zaterdag 29 augustus speelt Jong Oranje om 17.00 uur tegen ZPB H&L Productions in het Inge de Bruijn Zwembad in Barendrecht.

Selectie

Spijker selecteerde de volgende spelers: Milan de Koff (AZC, keeper), Brent Hoffmeijer (Het Ravijn, keeper), Sam van den Burg
 en Guus van Yperen (ZPB H&L Productions), Kjeld Veenhuis (Widex GZC Donk), 
Benjamin Hoepelman
 en Pascal Janssen (UZSC), Bilal Gbdamassi (Schuurman BZC), Guus Wolswinkel
 en Tarik Scherrenburg (Polar Bears) en Jorn Muller (Het Ravijn). Begeleiding naast Spijker: John Scherrenburg (assistent-coach / teammanager) en Roel Heestermans (fysiotherapeut). Erwin Schapers is als Nederlandse scheidsrechter actief in Almaty. ZPB-keeper Pim Versluis trainde de gehele voorbereiding mee, maar Spijker gaf afgelopen vrijdag de voorkeur aan De Koff en Hoffmeijer.

Jong Oranje (geboren in 1995 en later) speelt in poule B tegen Japan, Hongarije, Griekenland en China.

Er wordt in Almaty (Kazakhstan) met alternatieve regels gespeeld. Zo mogen er maar elf spelers op het wedstrijdformulier staan en wordt er gespeeld met 6 tegen 6 (inclusief keeper), op een 25x20m-veld en met een damesbal. De FINA wil testen hoe de voorgestelde wijzigingen in de praktijk uitpakken, voordat er besloten wordt of ze na de Olympische Spelen van 2016 ook daadwerkelijk worden ingevoerd bij de mannen.

« | »