Sportclubs winnen allemaal: Kennis en ideeën delen tijdens Sportcafé Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] Gisteravond (Woensdag 9 december 2015) kwamen een groot aantal bestuurders van sportverenigingen uit Barendrecht samen voor de derde editie van het Sportcafé. Naast bestuurders waren ook de Buurtsportcoach en wethouder Lennart van der Linden (sport) aanwezig. Het avondvullende programma vol sport werd uiteraard afgesloten met een sportquiz.

Hoofdgast van de avond was Pirmin Blaak, keeper bij het oranje hockeyteam. Presentator Jos Vis sprak met de Barendrechter Pirmin over hoe hij bij het Nederlands team terecht is gekomen en daarvoor startte bij THVB: de huidige losse verenigingen TV Barendrecht en HC Barendrecht.

Sportcafé

Het Sportcafé is een initiatief van Rowan Huijgen (GVB) en Leon van der Wilk (TVB). Tijdens de halfjaarlijkse bijeenkomsten wisselen de bestuurders kennis en ideeën met elkaar uit: samen sta je sterker. De Buurtsportcoach werkt daarvoor ook aan een ondersteunend platform: Barendrechtsport.nl, deze website gaat binnenkort informatie aanbieden in de breedste zin van sport in Barendrecht.

VV Smitshoek

De inmiddels derde editie van het Sportcafé vond gisteravond (Woensdag 9 december 2015) plaats bij VV Smitshoek. De avond werd geopend met een terugblik op de vorige bijeenkomst. Zo zouden de verenigingen proberen om gezamenlijk inkoop op te starten om zo de kosten te kunnen drukken. Hier is werk van gemaakt, maar het bleek lastiger dan gedacht, dus hier wordt nog hard aan doorgewerkt.

Sport Strippenkaart

Het idee om een sport strippenkaart aan te bieden, zodat de jeugd diverse sporten kan ‘uitproberen’ bij Barendrechtse clubs, is een idee dat al langer speelt. De sportverenigingen gaan als volgende stap eerst inventariseren wat er op dat gebied nu al mogelijk is, vervolgens worden nieuwe plannen gesmeed en gekeken of en hoe clubs dit willen gaan aanbieden (materiaal, trainers, sportaccommodaties, etc).

Veiligheid van (jeugd)spelers, (digitale) beveiliging van leden informatie, werven van sponsoren en (het motiveren van) vrijwilligers waren andere onderwerpen waarover de verenigingen informatie hebben uitgewisseld. Uit deze gesprekken kwam een idee naar voren om ouders en kinderen tegelijkertijd te laten sporten: de kinderen gaan bijvoorbeeld naar BVV Barendrecht en op hetzelfde tijdstip kunnen de ouders korfballen bij KV Vitesse of hardlopen bij CAV Energie. Om dit soort plannen te kunnen realiseren is het van belang dat de clubs met elkaar in gesprek gaan en blijven. Het Sportcafé faciliteert hierin.

Sport updates

Wethouder van der Linden (sport) gaf tijdens de avond updates over de stand van zaken omtrent de mogelijke komst van een buitenbad, de fietscrossbaan, een extra hockeyveld bij HCB en de sinds maandag opgeleverde nieuwe accommodatie bij CAV Energie. De concretere plannen voor een buitenbad bij het Inge de Bruijn zwembad zullen in april/mei 2016 bekend worden.

Daarnaast deed de wethouder een nadrukkelijke oproep om bijzondere sporters, vrijwilligers, teams en bestuurders aan te melden voor het Sportgala.

Sportcafé

De volgende editie van het sportcafé zal over 6 maanden plaatsvinden in De Put van ZPB. Over een jaar zijn de bestuurders welkom in het clubhuis van CBV Binnenland voor de jubileumeditie van het Sportcafé.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Sport


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »