Hardloopbaan van Atletiekvereniging CAV Energie Barendrecht

BARENDRECHT – Afvallen? Fitter worden? Conditie opbouwen? Atletiekvereniging c.a.v. Energie te Barendrecht start op zaterdag 2 januari 2016 een beginnerscursus voor iedereen die graag wil starten met hardlopen. Door de stapsgewijze opbouw is deze cursus laagdrempelig. Er is geen minimum basisconditie vereist en de cursus is dus geschikt voor elke beginnende sportster of sporter.

De cursus wordt beëindigd met de Lenteloop een prestatieloop van 5 kilometer op zondag 20 maart 2016. Om de atleet zo goed mogelijk te begeleiden is er een maximum aantal deelnemers.

Inhoud van de cursus

Deze beginnerscursus wordt gegeven in groepsverband onder begeleiding van gediplomeerde en gecertificeerde looptrainers en omvat 12 gezamenlijke lessen van ongeveer anderhalf uur, die worden gegeven op zaterdagochtend van 9.30 uur tot 11.00 uur op de atletiekbaan van c.a.v. Energie en / of in het Sportpark De Bongerd, Kooiwalbos en NS Parkeerdek. Het doel van de training is kennismaken met hardlopen in recreatieve vorm.

Tijdens de cursus met onder meer PowerPoint presentaties komen onder andere aan bod: looptechniek, coördinatie, blessurepreventie, lenigheid, voeding en kleding. De cursus wordt afgesloten met een prestatieloop Lenteloop over 5 kilometer; een certificaat van deelname, medaille, goodiebag Hardloopwinkel en een trainingsschema. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht bij coachtrainer@caiway.netBekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »