Inge de Bruijn Zwembad, Barendrecht

BARENDRECHT – Naast een groot aantal inwoners van Barendrecht en de directeur van het Inge de Bruijn zwembad spreekt nu ook de wethouder zich positief uit over het plan voor een buitenbad.

Gemeenteraadslid Cerano Bakker (EVB) verzocht het college eind juni om te onderzoeken of het mogelijk is om een buitenbad te realiseren bij het Inge de Bruijn zwembad. De wethouder heeft dit verzoek inmiddels beantwoord en er is een plan opgesteld voor het mogelijk te realiseren buitenbad.

Toegevoegde waarde

Wethouder Lennart van der Linden (sport en financiën) stelt in zijn antwoord op de vragen: “Het college deelt de mening van EVB dat een buitenbad met ligweide een toegevoegde waarde is voor de gemeente Barendrecht, maar is van mening dat naast de maatschappelijke meerwaarde er kritisch naar de financiële consequenties van een dergelijke wens gekeken dient te worden.”

De directie van het zwembad heeft inmiddels een plan opgesteld en doorgerekend voor een buitenbad. Hierin zal worden gekeken naar financiële haalbaarheid, duurzaamheid en natuurlijke waterzuivering. Het college gaat hiervoor in gesprek met de directie. Zwem- en waterpolovereniging Barendrecht (ZPB) zal hierbij worden betrokken: het buitenzwembad kan ook voor deze vereniging van toegevoegde waarde zijn.

Locatie

De wethouder zegt de huidige parkeerplaats de meest geschikte locatie te vinden. In theorie zou de huidige buitenruimte daardoor met het buitenbad kunnen worden verbonden. Wethouder van der Linden: “De parkeerplaats zal dan uiteraard moeten worden verplaatst.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »