Bijzondere en leerzame excursie Calvijn naar Valencia

BARENDRECHT – Zo’n twee weken geleden hebben bijna dertig leerlingen uit de derde klas van Calvijn Groene Hart deelgenomen aan een geweldige reis naar Valencia (Spanje). De derdeklassers mochten niet zomaar mee: ze moesten aan een aantal eisen voldoen en zelfs een heuse sollicitatie sturen. Het was bijzonder te zien hoe de leerlingen op creatieve wijze hun motivatie voor deelname aan deze reis vooraf toonden.

Eigen programma

Ook daarna was creativiteit onontbeerlijk, aangezien er geen kant-en-klaarprogramma gereed lag. De leerlingen hebben met elkaar onder begeleiding van enthousiaste docenten de definitieve reis ontworpen. Elk groepje leerlingen was verantwoordelijk voor een dagdeel en kreeg daarbij uiteraard ondersteuning van een docent.

Reisgids

De derdeklassers hebben zelf restaurants gebeld en reserveringen en prijsafspraken gemaakt. Bovendien hebben ze een reisgids ontwikkeld, die de hele reis leidend is geweest. In deze gids hadden ze verschillende kaarten verwerkt, die ze vervolgens ook hebben gebruikt om de weg te vinden. Kaartlezen behoorde namelijk eveneens tot de verantwoordelijkheden van de tieners zelf. De Valencia-bezoekers fietsten door de rivierbedding, wandelden door de oude binnenstad, beklommen de toren, brachten een bezoek aan de stad van de wetenschap en tenslotte aan een prachtige kloof. Deze bijzondere Valencia-excrusie is dan ook zeker voor herhaling vatbaar.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Onderwijs« | »