De Baerne, Buitenlandse Baan, Barendrecht

BARENDRECHT – Muziek- en beeldende kunst-cursussen die in Barendrecht tot voor kort werden uitgevoerd door Stichting ToBe zullen binnenkort worden aangeboden via twee nieuwe stichtingen. Hiertoe heeft het college besloten om naar eigen zeggen een snelle doorstart te kunnen maken met de cultuureducatie in Barendrecht.

Het betreft nog wel een tijdelijke oplossing voor de periode tot en met de zomer 2016. Voor deze oplossing rond de muziekcursussen is de gemeente in gesprek met het BaerneBeraad. Deze stichting streeft naar een herstart van de muzieklessen op maandag 18 januari in De Baerne. De gemeente heeft weer beschikking over dit gebouw na een overeenstemming met de curator van het failliete ToBe. Er worden nog gesprekken gevoerd met de curator over de inventaris van het gebouw.

Beeldende kunst

De herstart van de beeldende kunst-cursussen kost waarschijnlijk iets meer tijd, zo stelt de gemeente. Wethouder Ingeborg Monhemius (cultuur): “Ik vind het fantastisch dat zoveel Barendrechters zich samen met ons inzetten om cultuureducatie zo snel mogelijk weer voor elkaar te krijgen.” Voor de muziekcursussen en beeldende kunst-cursussen worden aparte stichtingen opgericht.

Cultuureducatie-aanbod vanaf september 2016

Naast de tijdelijke oplossing tot en met de zomer 2016 is het college een onderzoek gestart naar een meerjarig cultuureducatie-aanbod in Barendrecht vanaf september 2016. Ook gaat het college haast maken met een nieuwe cultuurnota. In februari wordt door de gemeente een bijeenkomst georganiseerd om met geïnteresseerden in gesprek te gaan en samen te zoeken naar definitieve oplossingen voor de cultuureducatie vanaf september. Ook bij het opstellen van de cultuurnota wordt nadrukkelijk samenwerking gezocht met betrokken bewoners en Barendrechtse cultuurpartners.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Cultuur« | »