Schaatsbaan Barendrecht, maandag 21 januari 2013

BARENDRECHT – Op donderdag 21 tot en met zaterdag 23 wordt het Burgernet Winterplein gehouden op het gemeentehuisplein van Barendrecht. Het Binnenhof in Barendrecht wordt op 21, 22 en 23 januari omgetoverd in een Winterplein voor jong en oud. Op het plein komt een schaatsbaan van 100m² voor de kinderen (kunststof platen, geen ijs), een arrenslee en een kraampje voor gratis warme chocomelk. Het Winterplein is open op donderdag 21 januari van 13.00 uur tot 18.00 uur, op vrijdag 22 januari van 12.00 uur tot 18.00 uur en zaterdag 23 januari van 12.00 uur tot 18.00 uur.

Het Winterplein wordt aangeboden door Burgernet, in samenwerking met de gemeente Barendrecht en de standhouders van de markt op vrijdag. Op de vrijdag is het extra gezellig als ook alle kramen van de weekmarkt rondom het Winterplein worden opgezet.

Zie ook de natuurijsbaan in de maak: Voorbereidingen gestart voor ijsbaan bij De Kleine Duiker

Schaatsen

Vanaf donderdag t/m zaterdag kunnen kinderen naar hartelust schaatsen op de schaatsbaan en spelen op de winter-ijsbeer-stormbaan, het springkussen en de curlingbaan. Ouders kunnen met hun kinderen een ritje maken met de arrenslee, warme chocolademelk drinken bij de sfeervolle blokhutten en lekker opwarmen bij de buitenkachels. Alle middagen is er winterse muziek, met af een toe een optreden van een zingende politieman.

Weekmarkt én Winterplein

De markt op vrijdag wordt om het Winterplein opgezet en sluit daarmee aan op de festiviteiten van het Winterplein. “Het is daardoor extra gezellig om op 22 januari naar de markt te komen. Andersom kunnen degenen die voor het Winterplein komen dat mooi combineren met een bezoek aan de markt, die elke week op het Binnenhof te vinden is.” laten Gerard Mouwen, Programmamanager van Burgernet, en Michel van Aelst, standhouder en bestuurslid van de Marktcommissie, weten.

Burgernet

Op alle dagen van het Winterplein kunnen de bezoekers van 16 jaar en ouder zich bij het speciale Burgernetteam inschrijven voor Burgernet. Als deelnemer aan Burgernet ontvangt u spraak- en/of tekstberichten over incidenten in uw buurt met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Bijvoorbeeld bij een vermissing, doorrijden na een aanrijding of een (poging tot) een overval, beroving of inbraak. Deze berichten ontvangt u op uw telefoon, via SMS, Twitter of de Burgernetapp.

Op dit moment wordt ongeveer één op de vier Burgernetacties opgelost dankzij tips van deelnemers. Ruim 1,5 miljoen Nederlanders zijn al deelnemer van Burgernet.

Foto: Archieffoto van natuurijsbaan in Barendrecht (2013). Op het Winterplein is het geen ijs, maar gladde kunststof platen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »