Onderdoorgang A29, Barendrecht (Breslau)

BARENDRECHT – EVB (Echt Voor Barendrecht) fractievoorzitter Klaas Orsel maakt zich zorgen om het project openstelling onderdoorgang A29. De partij laat via een ingezonden bericht weten te vrezen voor vertraging van het miljoenenproject door het vertrek van wethouder Jeroen Gebben. Het kostenplaatje op basis van onderzoek: tussen de 2,4 en 11 miljoen euro. Het meest haalbare scenario is vastgesteld op 3,5 miljoen.

Drie maanden geleden liet collegepartij VVD zelf nog weten vaart te willen maken met de openstelling, iets waar veel inwoners van Barendrecht al jaren op wachten.

Zorgen

EVB vreest vertraging van het project, nu de VVD mogelijk pas 1 november een opvolger van wethouder Gebben presenteert. Fractievoorzitter Klaas Orsel heeft met verwondering kennis genomen van het persbericht, waarin coalitiegenoot VVD deze datum noemt. Gebben heeft onder meer verkeer in portefeuille. Daaronder valt het project openstelling onderdoorgang A29. EVB spoort haar coalitiepartner dan ook aan om enige haast te maken.

Onderzoek

Enige tijd geleden is de verkeerssituatie onderzocht: wat is de impact van de openstelling en welke aanpassingen zijn er nodig aan andere wegen om de extra drukte op te vangen.  Om deze nieuwe verkeersstromen goed te kunnen verwerken dienen er diverse nieuwe (turbo)rotondes te worden aangelegd of worden aangepast (o.a. bij de 1e Barendrechtseweg, Boerhaavelaan en Hamburg/Bergen). Het gebied bij de Breslau en Bergen lijkt flink te moeten worden aangepast. Fietspaden, wegen, in/uitritten zouden in de verschillende voorgestelde scenario’s moeten worden toegevoegd, verplaatst en verwijderd.

Fietstunnel 1e Barendrechtseweg

Per aanpassing is er een afweging gemaakt tussen de drukte, risico’s en kosten. In het rapport werd zelfs een (duur) voorstel gedaan om fietstunnels aan te leggen bij de (turbo)rotonde aan de 1e Barendrechtseweg / Dierensteinweg. Ook moet er rekening worden gehouden met de toename in drukte van scholieren (te voet en op de fiets) voor het LOC. Het definitieve voorstel over welke aanpassingen er zullen worden gemaakt is nog niet bekend.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »