Nieuw stuk recreatiegebied in Zuidpolder, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s] De gemeente Barendrecht richt de Zuidpolder in als extensief natuur- en recreatiegebied. Het is de bedoeling dat het hele landbouwgebied van in totaal 172 hectare wordt omgevormd tot een openbaar natuur- en recreatiegebied. De ontwikkeling van de Zuidpolder is verdeeld in een aantal fasen. Eerder zijn natuurspeelplaats Barendbos en het gebied rondom het Kromme Duikerpad aangelegd. Momenteel wordt gewerkt aan de aanleg van wederom veertig hectare recreatief landschap.

Zie ook: VIDEO: Granaat uit WOII tot ontploffing gebracht in de Zuidpolder

Het nieuwe stuk van veertig hectare recreatiegebied wordt ten zuiden van de woonwijk Ter Leede aangelegd. Het landschap wordt omgevormd tot een gebied met bloemrijke graslanden, bosplantsoenen, bomen, wandel- en fietspaden, een opstapplaats voor kano’s, parkeerplaatsen en waterpartijen met natuurvriendelijke oevers. In de toekomst komen brandrode runderen in dit gebied te staan. In juli vindt in dit deel van de Zuidpolder de feestelijke opening plaats. Maar u kunt gerust nu al een kijkje nemen.

Dichtbij huis

De Zuidpolder biedt inwoners rust en natuur dichtbij huis. U kunt hier heerlijk wandelen of een rondje fietsen. Er zijn ook volop mogelijkheden om langer in het gebied te verblijven. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Recreatieboerderij De Kleine Duiker of natuurspeelplaats Barendbos.

Nog meer natuur

De volgende ontwikkelingsfase start in augustus. In de Zuidpolder wordt dan aan de zijde van de Ziedewijdsedijk en de Noldijk ongeveer 15 ha aangelegd met o.a. een eilandenrijk, grote waterpartijen, een opstapplaats voor kano’s, wandelpaden en bloemrijke graslanden. Deze werkzaamheden zijn eind 2015 klaar. Verder worden in de Zuidpolder nog een stormbaan, meer fiets- en wandelpaden en een extra parkeerplaats aangelegd. Naar verwachting is de ontwikkeling van de Zuidpolder in 2017 gereed. Betrokken partijen Naast de gemeente zijn onder meer de Provincie Zuid-Holland, de Stadsregio, Rijkswaterstaat, het Waterschap Hollandse Delta en het Natuur- en recreatieschap IJsselmonde bij de ontwikkeling van de Zuidpolder betrokken.

Onderstaande foto’s van de Zuidpolder zijn begin mei 2015 gemaakt.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »