VIDEO: Granaat uit WOII tot ontploffing gebracht in de Zuidpolder, Barendrecht

BARENDRECHT – [Foto’s + Video] Een man met een metaaldetector heeft vanmiddag (Zaterdag 18 april 2015) een oud explosief uit de Tweede Wereldoorlog gevonden in de Zuidpolder. De brisantgranaat werd gevonden in het gebied waar momenteel het recreatiegebied Zuidpolder wordt gerealiseerd (langs de Leedeweg).

Ontploffing

De politie heeft het gebied uren lang afgezet en bewaakt tot om zeven uur de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse was. Zij hebben de granaat bekeken en rond kwart voor acht tot ontploffing gebracht.

NAM leidingen

Voordat dit kon gebeuren zijn er medewerkers van de NAM langs geweest in verband met (gas)leidingen die in het gebied door de grond lopen. Van een alternatieve locatie om het explosief in een berg zand tot ontploffing te brengen is daardoor afgezien: deze berg lag recht boven een tweetal leidingen. In plaats daarvan is het explosief in de richting van de Achterzeedijk verplaatst en daar onder de grond tot ontploffing gebracht.
Video: JordiFun, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »