Groepsfoto's G-Voetbaltoernooi 2014, BVV Barendrecht

BARENDRECHT – Sportpark De Bongerd in Barendrecht is op woensdag 5 augustus het decor van de Landelijke G-voetbaldag. Ruim 400 voetballers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking komen die dag in actie, onder begeleiding van coaches en scheidsrechters uit het betaalde voetbal. Het is alweer de 23e keer dat het bijzondere toernooi georganiseerd wordt.

Bekijk hier het toernooiboekje (PDF) van dit jaar.

G-voetbaltoernooi

Het jaarlijkse toernooi is een initiatief van de vereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) en de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV), die het voetbalevenement organiseren in samenwerking met de KNVB en voetbalvereniging BVV Barendrecht. Laatstgenoemde club is al sinds de start van het toernooi gastheer voor de Landelijke G-Voetbaldag en zorgt voor de tientallen vrijwilligers, die gezamenlijk voor een goed verloop van het toernooi zorgen.

Profclubs

Net als vorig jaar verlenen alle profclubs hun medewerking aan het evenement en zijn vele hoofdtrainers van de talrijke betaald voetbalclubs aanwezig. Verder doet ook een team mee namens gastheer BVV Barendrecht, dat uitkomt in de Topklasse.

Programma

Om 09.45 uur stellen de spelers en coaches zich aan het publiek voor. De finales van de wedstrijden beginnen om 16.15 uur met aansluitend om 17.00 uur de prijsuitreiking. Die wordt doorgaans verzorgd door de bondscoach van het Nederlands Elftal, dus vermoedelijk wordt dat één van de eerste taken van de nieuwe bondscoach Danny Blind.

Toegang tot de Landelijke G-Voetbaldag is gratis.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »