BARENDRECHT – De zon schijnt volop als het Barendbos (Zuidpolder) op woensdagmiddag 12 maart officieel wordt geopend. Wethouder Bas Nootenboom wordt tijdens de opening enthousiast geholpen door de aanwezige kinderen. Met een druk op een grote rode knop, verklaren zij de natuurspeelplaats officieel geopend.

Zo’n 300 bezoekers kwamen op 12 maart naar het Barendbos. Het enthousiasme was groot. De kinderen konden op vlotten varen, marsh mellows roosteren, schieten met pijl en boog en natuurlijk naar hartenlust spelen.

Veelzijdig en natuurlijk

Menigeen was verrast over de veelzijdigheid van de natuurspeelplaats annex recreatieplek. Terwijl de (groot) ouders genoten van het zonnetje, vermaakten de kinderen zich prima. Er valt dan ook van alles te beleven in het Barendbos. Een kleine greep uit de speelmogelijkheden; een ‘strandje’ met waterspeeltuin, uitkijktoren, amfitheater, kabelbaan, touwbrug en trekpontje.

Passend

Wethouder Nootenboom kijkt terug op een zeer geslaagde middag. “Ik ben erg blij met deze prachtige natuurspeelplaats, die goed past bij de nieuwe recreatieve functie van de Zuidpolder. Ik heb gezien dat ontzettend veel kinderen met of zonder hun (groot)ouders de weg naar het Barendbos weten te vinden. Ik hoop dat zij veel van deze speelplaats gebruik blijven maken. De komende maanden werken we aan een veilige oversteekplaats tussen het Barendbos, De Kleine Duiker en de parkeerplaats.” Dat gebruik blijven maken van deze plek komt wel goed lachen de buurtsportcoach en coördinator van SKB (kinderopvang). “Wij zijn zeer onder de indruk van deze natuurspeelplaats en hebben met alle kids genoten van een heerlijke middag.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »