Eerste fase woonzorgcentrum Borgstede in Barendrecht opgeleverd

BARENDRECHT – Woonzorg Nederland heeft de eerste fase van het woonzorgcentrum Borgstede in Barendrecht opgeleverd aan zorginstelling Laurens. Tijdens het feestelijke moment heeft een bewoner symbolisch de sleutel in ontvangst genomen.

Het woonzorgcentrum is bedoeld voor mensen met een intensieve zorgvraag en bestaat uit 10 woongroepen met een gezamenlijke huiskamer. De eerste 50, van de in totaal 99 appartementen zijn vandaag (Vrijdag 10 november 2023) opgeleverd. Door het gebruik van onder andere prefab badkamers heeft Woonzorg weer een stap gezet in het standaardiseren van verpleeghuizen. De woningen zijn duurzaam gebouwd met aandacht voor een optimaal binnenklimaat. Hierbij wordt onder andere de temperatuur en de binnenluchtkwaliteit nauwlettend gemonitord. Rondom het gebouw wordt een ruime tuin ingericht, waar de bewoners kunnen genieten van de omgeving.

Parallel met de bouw heeft de gemeente Barendrecht de openbare ruimte opnieuw ingericht. Eerder dit jaar werd het Sociaal Hart in wijkcentrum Windsingel geopend, dat verbonden is aan locatie Borgstede. Deze ontmoetingsruimte is het bruisend hart van de wijk waar jong en oud samenkomen.

De bewoners verhuizen begin 2024 van de oudbouw naar de nieuwbouw. Hierna wordt de oudbouw gesloopt en gestart met de bouw van de laatste fase van de nieuwbouw.

Woonzorg Nederland is de ontwikkelaar en eigenaar van het woonzorgcentrum Borgstede. Dura Vermeer Bouw Zuid West BV is de aannemer. Weverling Groenproviders is verantwoordelijk voor de aanleg van de tuin.

Foto: v.l.n.r. Remko Bentvelsen (adjunct directeur bij Dura Vermeer), Heiko Haasjes (projectleider vastgoed bij Woonzorg Nederland), Elly van Vliet (locatiemanager bij Laurens Borgstede), de heer Hoogwerf (bewoner Borgstede) en Arjan Bandel (lid raad van bestuur bij Laurens).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »