Borgstede wordt gesloopt: Bewoners, medewerkers en vrijwilligers nemen afscheid van vertrouwde plek

BARENDRECHT – [Foto’s] Op woensdag 14 juli begonnen officieel de grootschalige sloopwerkzaamheden bij Borgstede in Barendrecht. “Een bijzondere dag voor de bewoners, medewerkers en vrijwilligers van de Borgstede. Met elkaar stonden zij stil bij de start sloop van hun gebouw. Een gedenkwaardig moment, maar vooral ook een feestelijke mijlpaal op weg naar een nieuwe, fijne woon- en werkomgeving.

Borgstede wordt in verschillende fasen gesloopt en opnieuw opgebouwd. Eerst wordt de vleugel aan de noordzijde gesloopt en de nieuwbouw gerealiseerd. Daarna verhuizen de bewoners naar het nieuwe deel en wordt het leegstaande deel gesloopt en opnieuw opgebouwd. Inmiddels is een flink deel van Borgstede gesloopt. De werkzaamheden duren in totaal zo’n 3 jaar.

Afscheid

Met de sloop van de Noordvleugel nemen we al een beetje afscheid van de oude Borgstede”, vertelt locatiemanager Bea Koop-Vellekoop. “Dat is aan de ene kant ingrijpend. Voor veel bewoners, medewerkers en vrijwilligers is dit gebouw al jaren een vertrouwde plek. Aan de andere kant zijn we blij dat de oude Borgstede plaats maakt voor nieuwbouw. De nieuwe Borgstede wordt een prachtige woon- en werkomgeving met ruime appartementen en aantrekkelijke voorzieningen.

Feestelijke middag

De start van de sloopwerkzaamheden lieten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan”, vervolgt Bea. “Samen met bewoners, medewerkers en vrijwilligers maakten we er een feestelijke middag van. Met een hapje en een drankje, en gezellige muziek van Hugo Franks. Bovendien hadden we een leuk presentje voor de aanwezigen. De meesten van hen deden in april mee aan onze fotoactie. Zie lieten zich op hun favoriete plek in de Borgstede op de foto zetten. Die foto ontvingen zij op canvas. Een mooie, blijvende herinnering aan hun oude, vertrouwde gebouw.

Over de sloop/nieuwbouw

Sinds februari dit jaar ondergaat de Borgstede een ingrijpende aanpak. Het gebouw wordt gesloopt en op dezelfde plek nieuw teruggebouwd. Dat gebeurt in verschillende fasen, zodat de bewoners tijdens de werkzaamheden in de Borgstede kunnen blijven. De komende weken staan volledig in het teken van de sloop van de Noordvleugel. Naar verwachting start de nieuwbouw van de Noordvleugel dit najaar. De tweede fase bestaat uit de sloop en nieuwbouw van de Zuid-/Oostvleugel. In totaal duren de werkzaamheden zo’n drie jaar.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »