FOTO'S: Sinterklaasparade in Carnisselande

BARENDRECHT – Zaterdag 18 november zal Sinterklaas een bezoek brengen aan Barendrecht. De Goedheiligman en zijn pieten worden door burgemeester Ronald Schneider en kinderburgemeester Emma Severien feestelijk ontvangen bij het gemeentehuis. Daarna trekt de Sint met een optocht over de Middenbaan en brengt hij een uitgebreid bezoek aan Carnisse Veste.

Uiteraard zijn ook dit jaar weer de bekendste pieten van Barendrecht van de partij: Pietje Magie, Malle Piet, Liedjes Piet en Love Piet, diverse dans pieten en alle Koks pieten.

Programma

  • Om 13:00 uur start het voorprogramma op het bordes van het Gemeentehuis op het Binnenhof.
    • Sinterklaas komt hier rond 13:20 uur aan. De burgemeester ontvangt daar samen met de kinderburgemeester de Goedheiligman en zijn pieten.
  • Vanaf 13:45 uur trekt Sinterklaas met een optocht over de Middenbaan.
  • Om 14.45 uur start er een Sinterklaasprogramma aan het Havenhoofd vlakbij winkelcentrum Carnisse Veste.
    • Om 15:00 uur komt de Sint met zijn pieten aan. Na ontvangst door de burgemeester en kinderburgemeester en enkele optredens, brengt de Sint een bezoek aan winkelcentrum Carnisse Veste. Daar is hij tot 16:30 uur.

Op 2 december zal er van 12:00 tot 16:00 uur ook een Sinterklaas meet & greet zijn bij winkelcentrum Carnisse Veste.

Verkeersaanpassingen bij gemeentehuis

Omdat Sinterklaas en zijn pieten zo veel mogelijk Barendrechtse kinderen willen verblijden en ervoor te zorgen dat de festiviteiten veilig verlopen, geldt voor het parkeerterrein voor het gemeentehuis een parkeerverbod. Het is niet mogelijk daar te parkeren vanaf vrijdag 17 november 16:00 uur tot en met zaterdag 18 november 15:00 uur.

Zaterdag 18 november wordt vanaf 12:00 uur tot 15:00 uur de Binnenlandse baan tot de Maasstraat in beide richtingen afgesloten vanwege de ontvangst van Sinterklaas.

Organisatie-piet

De intocht is geïnitieerd en (deels) gefinancierd door de gemeente Barendrecht. De organisatie wordt uitgevoerd door ‘Oranjevereniging Juliana’, die hiervoor €5.000 subsidie van de gemeente Barendrecht ontvangt. De oranjevereniging maakt gebruik van het bedrijf Jack Events om de intocht te organiseren. Deze partij heeft de afgelopen 2 jaar ook de intochten in het centrum en Carnisselande verzorgd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »