Verkeersregelaars tijdens schooldagen op kruising Zuidersingel en Avenue Carnisse

BARENDRECHT – Op korte termijn worden verkeersregelaars ingezet op het kruispunt van Avenue Carnisse en Zuidersingel, zo meldt de gemeente Barendrecht vanochtend. Ook komen er waarschuwingsborden bij het kruispunt. “Vanwege meerdere ongelukken met fietsers op dit kruispunt wordt een verkeersonderzoek gestart naar het verbeteren van de veiligheid op deze locatie“, aldus de gemeente.

De verkeersregelaars staan binnenkort aan het begin en einde van schooldagen op de kruising. Op het kruispunt vonden de afgelopen maanden meerdere (ernstige) ongevallen plaats, veelal aanrijdingen waarbij fietsers gewond zijn geraakt, maar ook vonden er aanrijdingen plaats tussen auto’s en de tram.

Verkeersonderzoek

Om een beter beeld te krijgen van de huidige situatie start de gemeente naar verwachting eind november een verkeersonderzoek. Tijdens dit onderzoek wordt met behulp van camera’s de huidige situatie gemonitord en beoordeeld. Daarbij wordt gekeken naar het gedrag van alle weggebruikers. Uit dit onderzoek moet blijken welke maatregelen mogelijk zijn om het kruispunt veiliger te maken.

Artikelfoto: Een aanrijding tussen een automobilist en een fietser enkele maanden geleden op de kruising Zuidersingel/Avenue CarnisseBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »