Binnen 3 jaar nieuw politiebureau naast restaurant De Beren aan de Lorentzweg

BARENDRECHT – Anderhalf jaar geleden stelde het college €90.000 beschikbaar om te onderzoeken wat er mogelijk is met het braakliggende stuk grond naast restaurant De Beren aan de Lorentzweg/Dierensteinweg. De toenmalige wethouder zette in de zomer van 2021 enthousiast ‘de schep in de grond’ om aan te kondigen dat er met de 90.000 euro voorbereidingen konden plaatsvinden voor bijvoorbeeld de realisatie van een ‘energy- en mobility hub‘.

Inmiddels lijkt het erop dat die hub er niet meer gaat komen, de politie heeft deze locatie op het oog om een nieuw politiebureau te bouwen. Ook spreekt het college over ‘diverse marktinitiatieven die vragen om een andere inzet‘.

Politiebureau en Stationstuinen

Het nog niet uitgegeven deel (niet nader gespecificeerde) van de €90.000 zal daarom anders worden ingezet, zo meldt het college vandaag: Niet meer om de energy en mobility hub te onderzoeken, maar wel ten behoeve van de komst van het politiebureau en mogelijke verhuizingen van bedrijven vanaf bedrijventerrein Dierenstein. Daar moet plaats worden gemaakt voor de bouw van woonwijk De Stationstuinen. Bedrijfsactiviteiten kunnen mogelijk naar de locatie aan de Lorentzweg worden verplaatst.

Het politiebureau zou in de komende 3 jaar op de locatie gerealiseerd moeten gaan worden, zo stelt het college: “Een belangrijke ontwikkeling voor Barendrecht waar wij graag medewerking aan verlenen. De politie loopt op dit moment een intern besluitvormingsproces. De verwachting is dat over circa 3 jaar het nieuwe bureau gerealiseerd zal zijnBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »