Woning Avenue Carré vannacht opnieuw beschoten na explosie en beschieting dag eerder

BARENDRECHT – Afgelopen dinsdag deed de rechter uitspraak in een zaak tegen een verdachte van het beschieten van een woning (jul 2022) aan de Avenue Carré in Barendrecht. Twee (toentertijd) 21-jarige Rotterdammers werden hiervoor aangehouden. Eén van de verdachte stond in januari voor de rechter en hoorde afgelopen dinsdag de uitspraak van de rechter.

De man is veroordeeld voor het bezit van een vuurwapen (+bijbehorende munitie) en het beledigen van een politieagent (al in 2021), maar hij is vrijgesproken van de dubbele beschieting van de woning aan de Avenue Carré. De man is veroordeeld tot 127 dagen gevangenisstraf, met aftrek van de dagen dat hij al vast heeft gezeten.

Vrijspraak

De vrijspraak voor de schietincidenten kwam niet als een verrassing: De Officier van Justitie (OvJ) had ook al vrijspraak geëist. De verdachte wordt van deze vijf verdenkingen vrijgesproken omdat deze “niet wettig en overtuigend is bewezen, zodat de verdachte daarvan zonder nadere motivering zal worden vrijgesproken“, aldus de rechter. Het ging om de verdenking van een dubbele poging tot moord en wapenbezit.

De man werd wel veroordeeld voor het bezit van een handvuurwapen en bijbehorende munitie. Ook werd hij schuldig bevonden aan een mishandeling in Rotterdam eind 2020 (buurjongen met de vlakke hand in het gezicht geslagen) en het beledigen van een agent in de zomer van 2021 (Klik hier voor de beledigende tekstenJe bent een kanker lul. Daarom lach ik je uit. Suffe boy. Je bent kankersuf. Je bent echt de laatste politieagent. De allerlaatste gewoon. Kanker domme agenten broer. Jouw wil ik één kankertrap op je hoofd geven eigenlijk. Je ben kanker dom broer. Ik zeg je je bent kanker dom. Kankerpannenkoek)

Avenue Carré

Uit de verdenkingen bleek dat de beschieting van de woning als dubbele poging moord werd gezien door de OvJ: Kogels die door de ruit werden geschoten kwamen in het hoofdeinde van een bed terecht.

Volledige uitspraak op Rechtspraak.nlBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »