Volop activiteit op (op papier) gesloten stationsdak van station Barendrecht

BARENDRECHT – Het stationsdak van station Barendrecht is sinds gisteravond (Dinsdag 21 april 2020) officieel verboden gebied: Het stationsdak is toegevoegd aan de lijst van gesloten gebieden die zijn opgenomen in de noodverordening om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Vanavond bleek er echter nog volop activiteit op het stationsdak, hardlopers op de paden, sporters in een groep in het calisthenics park, wandelaars en uiteraard reizigers.

Onduidelijk

Hoewel de locatie sinds gisteravond (Dinsdag 21 april 2020) is opgenomen in de geldende noodverordening, en er daarom feitelijk gezien kan worden gehandhaafd/boetes worden uitgedeeld, wordt er op de locatie zelf geen enkele melding gemaakt van de afsluiting. Geen hekken of borden maken (op dit moment) melding van de afsluiting. Er werd dan ook nog volop gebruik gemaakt van de faciliteiten. Op de parkeerplaats reden auto’s af en aan met o.a. hardlopers en sporters voor het calisthenics park.

Het stationsdak van Barendrecht wordt vanzelfsprekend ook gebruikt als parkeerplaats en om de perrons van het treinstation te bereiken. De locatie in de noodverordening bevat echter geen gedetailleerdere omschrijving van welke gebied precies is afgesloten, terwijl dit bij veel andere locaties wel het geval is.

Update: De gemeente heeft vanochtend (Woensdag 22 april 2020) aangekondigd dat de noordkant (met o.a. de hardlooproutes en het sportpark) werd afgesloten, maar dit was vanavond (Woensdag 22 april 2020) nog niet het geval: “Gemeente Barendrecht heeft het sportterrein aan de noordkant van het parkeerdek op het station tot nader order gesloten. De overlast is hier dermate groot dat handhaving niet meer mogelijk is.

Updates worden toegevoegd zodra deze beschikbaar komen

Afgesloten gebieden

Sinds het ingaan van de noodverordening zijn in Barendrecht al diverse locaties toegevoegd aan de lijst van ‘verboden gebieden’. De huidige lijst (22 april) ziet er momenteel als volgt uit:

  • Parkeerterrein op de geluidswal Vrijenburgweg
  • Cruyff court locatie Lagewei tussen het Groene Hart Calvijn en Dalton Lyceum
  • Stationsdak van station Barendrecht
  • Strand Vrijenburgpad: Complete ligweide, groenstroken, en waterpartij aangrenzend en rondom betreffend strand
  • Parkeerplaats Molenpad
  • Strand naast parkeerplaats Molenpad
  • Parkeerplaats Vrijenburgpad
  • Parkeerplaats Zuiderlijk Randstad Molenstee
  • Parkeerplaats SV Besiktas (Charloisse Lagedijk 366)


Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »