Calisthenics park station Barendrecht: Sporten & spelen voor iedereen

BARENDRECHT – [Foto’s] Halverwege juni werd het Calisthenics park op de spooroverkapping bij station Barendrecht in gebruik genomen. Na een aantal dagen bouwen werd er hier een “speeltuin” voor volwassenen uit de grond gestampt.

Een officiële opening laat nog even op zich wachten, maar BarendrechtNU nam alvast een kijkje in het park: Op welke toestel ga jij binnenkort aan de slag voor een strakke buik, krachtige bovenbenen of gespierde armen? Ga je liever hardlopen? Dan kun je terecht op het 2km parcours of de Dafne Schippers-sprintbaan (foto’s).

Bewegen

In principe kan iedereen sinds half juni al gebruik maken van de openbaar toegankelijke toestellen. De initiatiefnemers waren in de eerste week al enthousiast over het gebruik van het park: “Het parkje staat nog geen week en het doel is bereikt. Sporten & spelen voor iedereen.” Een officiële opening zal later nog plaatsvinden, dan zullen er ook demonstraties worden gegeven van wat je zoal kunt doen in een Calisthenics park.

Calisthenics park

In een Calisthenics park kunnen mensen, jong en oud, oefeningen doen waarbij ze hun eigen lichaamsgewicht gebruiken. Het doel van Calisthenics is een krachtig en lenig lichaam opbouwen. Bekende oefeningen zoals situps, lunges en pushups behoren ook tot Calisthenics. In het park zijn diverse toestellen geplaatst waar je aan kunt hangen, over kunt lopen en andere krachtoefeningen kunt doen.

HardlopenBekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »