Locatie gesloten vanwege corona

BARENDRECHT – Het parkeerterrein langs de Vrijenburgweg, op de geluidswal van de A15, is sinds vanavond (Donderdag 16 april 2020) officieel een verboden locatie. Het parkeerterrein is vanavond (Donderdag 16 april 2020) toegevoegd aan de lijst van locaties en gebieden waar je je niet meer mag bevinden.

Deze lijst met locaties is onderdeel van de huidige geldende noodverordening in de regio Rotterdam-Rijnmond en bevat maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Politie en handhavers van de gemeente kunnen boetes uitschrijven als iemand zich toch in het gebied bevind.

Vrijenburg

Aan de noordkant van de A15 werden vorige week al meerdere gebieden afgesloten, waaronder het strandje langs de Vrijenburgplas. Deze locatie is in de noodverordening nu verduidelijkt en bestrijkt een groter gebied: “Complete ligweide, groenstroken, en waterpartij aangrenzend en rondom betreffend strand.

In Barendrecht zijn door alleen de handhavers tot afgelopen dinsdag 71 waarschuwingen uitgedeeld en 19 processen verbaal (boetes) uitgeschreven. Cijfers van de politie zijn nog niet bekend voor alleen de gemeente Barendrecht.

Zie ook: Parkeerterreinen langs de Oude Maas afgesloten, gemeente wil “sneller handhavend optreden en bekeuren” en Cruyff Court in Lagewei (toch) op slot: “Noodmaatregelen door jeugd niet nageleefd”Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »