Opening rijseizoen: Ritje over de Maasoever Spoorweg onder een stralende zon

BARENDRECHT – [Foto’s] Sinds dit weekend kun je op woensdagmiddag (13:00 – 16:30) en in het weekend (13:00 – 17:00) weer een ritje maken met de treinen bij de Maasoever Spoorweg. Het nieuwe rijseizoen (1 april – 31 okt) ging gisteren (Zaterdag 1 april 2017) officieel van start, maar vanmiddag (Zondag 2 april 2017) kwam het aantal bezoekers al goed op gang dankzij een stralende zon.

Meerijden met een trein kan voor €1,- per persoon of voor €8,- kun je een 10-rittenkaart aanschaffen die door meerdere personen kan worden gebruikt. De treinen zullen bij goed weer ook op 2e Paasdag rijden en tijdens de mei-, zomer- en herfstvakantie doordeweeks dagelijks van 13:00 tot 16:30.

Rijseizoen

Dit jaar bestaat de modelbouwvereniging Hoekse Waard 35 jaar. De Maasoever Spoorweg is hier onderdeel van en wordt 25 jaar. Tijdens de open dagen op 6 en 7 mei zal dit feestelijk worden gevierd. Het station is al flink opgeknapt en heeft daarbij een derde spoor gekregen. De bijdrage van de Cash voor je Club actie heeft hier voor een flink deel aan bijgedragen.

De komende tijd wordt het station ook nog helemaal in de verf gezet om er weer spik en span uit te zien voor de officiële opening. Deze zal naar verwachten op zaterdag 6 mei worden verricht door burgemeester van Belzen. Hierover volgt later nog meer info.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »