Kaart: Hoe werd er in jouw wijk gestemd voor de Tweede Kamerverkiezingen?

BARENDRECHT – Op 15 maart mocht Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In Barendrecht kon er op 22 locaties worden gestemd. Op bijna alle stemlocaties in Barendrecht kreeg de VVD de meeste stemmen. Alleen op de locatie ‘Waterpoort 1’ kreeg de PVV meer stemmen (325 voor PVV tegen 301 voor de VVD). De VVD kreeg in heel Barendrecht 7.715 stemmen.

Kaart: Bekijk hier hoe er werd gestemd op het stembureau bij jou in de wijk.

In heel Barendrecht kregen 12 politieke partijen minder dan 100 stemmen. Het laagste aantal stemmen kreeg de Libertarische Partij (Lijst 23). Slechts één persoon bracht zijn of haar stem uit op deze partij in heel Barendrecht (stembureau locatie Eben Haezerkerk).

Nieuwkomers in Tweede Kamer

DENK (landelijk 3 zetels) ontving op de volgende stemlocaties in Barendrecht de meeste stemmen: ‘Hart van Vrijenburg’ (103), ‘Gemeentehuis’ (63) en zowel op locatie ‘Basisschool De Trinoom’ als ‘Waterpoort 2’ 51 stemmen. In totaal ontving DENK in Barendrecht 621 stemmen.

Forum voor democratie (landelijk 2 zetels) ontving op de volgende stemlocaties in Barendrecht de meeste stemmen: ‘Triomfatorkerk’ (56), ‘Jongerencentrum BLOK 1080’ (55) en ‘Basisschool De Draaimolen’ (52). In totaal ontving Forum voor Democratie in Barendrecht 787 stemmen.

Bekijk hier de kaart en cijfers met stemresultaten van alle stembureaus in Barendrecht.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Politiek« | »