Laatste "Efteling kunstwerk" verhuisd en hersteld op rotonde Henry Dunantlaan

BARENDRECHT – [Foto’s] Het verhuizen van de ‘Efteling rotonde’ kunstwerken naar de nieuwe rotonde aan de Henry Dunantlaan is niet zonder problemen verlopen. De eerste twee kunstwerken waren snel verplaatst, maar het laatste ‘kasteel’ kunstwerk bleek een probleem.

De verhuizing had vorige week plaats moeten vinden, maar werd voor het derde kunstwerk op het laatste moment afgeblazen: “Het kunstwerk weegt namelijk 12 ton en kon niet direct worden verplaatst, omdat er in de funderingsplaat scheurtjes waren geconstateerd. Dit zou bij het hijsen risico’s kunnen opleveren en daarom zijn deze werkzaamheden vorige week in overleg met het kraanbedrijf gestaakt“, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Verhuizing en reparatie

Er is afgelopen week voor gekozen om het kunstwerk in twee delen te verhuizen. “Daarom is nu de buitenste schil aan de bovenzijde van het kunstwerk gedemonteerd“, zo stelt de gemeentewoordvoerder: “Die zal na plaatsing weer worden gemonteerd.” Deze werkzaamheden vonden afgelopen week plaats. Werklieden zijn nog bezig om de (neppe) rotspartij onder het kunstwerk te herstellen.

Zodra de kunstwerken staan zal de rotonde ook nog ‘groen’ moeten worden aangekleed. Deze werkzaamheden stonden eigenlijk ook gepland voor vorige week. De verhuizing van de kunstwerken was nodig omdat de voormalige ‘Eftelingrotonde’ in de loop van dit jaar zal worden vervangen door een verkeerskruispunt met stoplichten.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »