Verhuizing gestart van Efteling rotonde kunstwerken

BARENDRECHT – Vanmiddag (Woensdag 1 maart 2017) zijn de eerste twee van de drie ‘Efteling rotonde’ kunstwerken verplaatst van de 1e Barendrechtseweg naar de Henry Dunantlaan. De kunstwerken moeten weg omdat in de loop van 2017 de rotonde zal worden vervangen door een kruispunt met verkeerslichten.

Aan het eind van de week moeten de kunstwerken op de (nieuwe) rotonde aan de Henry Dunantlaan/Boerhaavelaan staan en moet tevens het groen in de rotonde zijn aangebracht.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Infra Holland en vinden zoveel mogelijk plaats buiten de spits (9:00 – 15:00 uur), zo heeft de gemeente laten weten. Tijdens de verplaatsing vanmiddag (Woensdag 1 maart 2017) is de rotonde tijdelijk (deels) afgesloten geweest vanwege een kraan en oplegger op de rotonde.

Afgezien van het ‘kasteel’ staan de twee andere kunstwerken inmiddels op de nieuwe rotonde. Morgen (Donderdag 2 maart 2017) en overmorgen zal de beplanting worden aangebracht en het laatste kunstwerk verplaatst.

Ook langs de Dierensteinweg vinden al enkele weken werkzaamheden plaats. Zo zijn er al bomen gekapt en is de grond verhoogd ter voorbereiding op de aanleg van extra rijstroken.

Benieuwd naar de achtergrond en betekenis van de betreffende kunstwerken? Lees dan vooral nog eens het volgende artikel terug: Kunstwerken Eftelingrotonde verplaatst (toen was er nog sprake van het verhuizen naar de rotonde bij de Bongerd).Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »