Nieuwe winkel van Terre des Hommes aan de Middenbaan officieel geopend

BARENDRECHT – [Foto’s] Burgemeester van Belzen heeft vanmiddag (Zaterdag 11 maart 2017) officieel de nieuwe winkel van Terre des Hommes in het centrum van Barendrecht geopend. Dit gebeurde onder grote belangstelling van het winkelend publiek.

Het JeugdOrkest van Harmonievereniging Barendrecht gaf bij de opening een optreden voor de winkel aan het Onderlangs 22. Voor kinderen waren er vanaf 12:00 uur activiteiten georganiseerd. De burgemeester knipte bij het officiële openingsmoment om 15:00 uur het lint door.

Winkel

Winkels van Terre des Hommes worden volledig gerund door vrijwilligers. In de winkel zijn tweedehands spullen te koop (en in te leveren), de opbrengst gaat naar projecten van Terre des Hommes. Michiel van den Dorpel, voorzitter Stichting Terre des Hommes Barendrecht: “Het doel van de winkel, één van de 40  Terre des Hommes in Nederland, is het steunen van een van de programma’s van Terre des Hommes Nederland om kindermisbruik in al zijn facetten uit de wereld te krijgen. Dat doen we door het verkopen van kwalitatief goede tweedehands kleding, speelgoed, boeken en vintage spullen

De winkel wordt draaiende gehouden dankzij de inzet van vrijwilligers. “Gelukkig hebben we in korte tijd al een grote groep enthousiastelingen gevonden om bij ons te werken. Dit geeft ons een goed gevoel dat we de goede beslissing hebben genomen om hier een winkel te beginnen voor het goede doel. Het doel waar wij het dit jaar voor doen is “kinderarbeid in Oost Afrika”“, aldus de voorzitter.

Openingstijden (zoals vastgesteld op zaterdag 11 maart 2017): dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Ondernemen


Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »