Hoogste punt nieuwbouw MFA Lagewei bereikt (Vrouwenpolder, Barendrecht)

BARENDRECHT – De gemeente heeft een nieuwe aannemer gecontracteerd om de Multifunctionele Accommodatie (MFA) Lagewei af te bouwen. In overleg met de curator is overeengekomen om met Aannemersbedrijf Bussman Winterswijk B.V. verder te gaan. Deze zal de accommodatie, waarin ruimte is voor een jongerencentrum, een gymzaal en wissellokalen voor het Dalton College en Calvijn Groene Hart, verder afbouwen.

De ontstane vertraging leidt tot een nieuwe opleverdatum van 25 maart 2016.

Snelle oplossing nodig

Wethouder Leon van Noort is blij met de oplossing: “Gezien de cruciale fase van de bouw, waarbij het gebouw nog niet wind- en waterdicht was, was een snelle oplossing noodzakelijk. Nadat de huidige aannemer failliet ging is met drie aannemers overleg geweest om de mogelijkheden te verkennen voor het voltooien van de MFA. Dit bedrijf valt onder dezelfde directeur als WBC Aannemingsbedrijf. Het voordeel hiervan is dat deze bereid is de garanties voor het gehele werk over te nemen, dus ook voor dat wat er nu al staat.  Daarbij blijft de bankgarantie van kracht (ter hoogte van 10% van het resterende werk) en wordt ook financieel het contract van WBC overgenomen. Deze drie voordelen waren binnen dit tijdsbestek niet af te dingen bij andere aannemers.

Over de financiën zegt hij: “De financiële en kwalitatieve gevolgen van de vertraging zullen nu nader worden geïnventariseerd. Overigens is de verwachting dat deze binnen de huidige kredieten kunnen worden gefinancierd.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Barendrecht« | »