Santa Run Barendrecht: Tijdens het hardlopen (Jaagpad) – Winterfeest Barendrecht 2013

BARENDRECHT – Er wordt alweer hard gewerkt aan de organisatie van het WinterFeest, dat plaatsvindt op zaterdag 13 december.

Kramen

Er is in de Dorpsstraat en op het pleintje voor de kerk plaats voor 45 kramen. Afgelopen zomer stonden tijdens het ZomerFeest de kramen tot aan de Barendrechtseweg. Bij voldoende aanmeldingen is dat nu weer de bedoeling.

Er zijn al kramen verhuurd, maar er is zeker nog plaats voor nieuwe standhouders. De voorkeur gaat uit naar mensen met een ‘wintergerelateerde’ kraam. Wie belangstelling heeft kan zich melden bij Ineke Buitenhuis: kraam@winterfeestbarendrecht.nl

Kerststal

Geen WinterFeest zonder kerststal, dat spreekt vanzelf.  De organisatie van het feest is echter op zoek naar mensen die de kerststal tot leven willen brengen, met verhalen en interactie met het publiek. De stal en de benodigde kleding is aanwezig. Wie deinvulling van de kerststal voor z’n rekening wil nemen, kan contact opnemen met info@winterfeestbarendrecht.nl .

Programma

Het programma van de dag begint al aardig vorm te krijgen. Van 11.00 tot 12.00 uur is er het Bijzonder KerstFeest in de Dorpskerk. Deze viering richt zich op mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt aan meegewerkt door een samengesteld koor onder leiding van Vincent van Dam en het Dagorkest van Harmonievereniging Barendrecht onder leiding van Ivo Kouwenhoven.

Het middagprogramma begint om 12.30 uur met een optreden van Funky Feet op het grote podium dat weer op het Doormanplein wordt opgebouwd. Hier zijn de hele middag optredens.

Kinderen kunnen een rit maken met het stoomtreintje, zelf broodjes bakken of deelnemen aan de andere kinderactiviteiten. In de Watertoren kan iedereen op de foto met de Kerstman.

De Santa Run staat weer op het programma. Hiermee wordt geld ingezameld voor het Hospice in Barendrecht. Er zijn dit jaar afstanden voor recreanten en voor  ‘serieuze’ lopers. ’s Middags vindt op het Doormanplein ook de uitreiking van de Barendrechtse Vrijwilligersprijs plaats door wethouder Ingeborg Monhemius. De presentatie van het middagprogramma wordt verzorgd door Jos Vis.

Het WinterFeest wordt besloten met de lichtjesoptocht, gevolgd door de Volkskerstzang op het plein en het verrassende slotconcert in de Dorpskerk.

Organisatoren

Het WinterFeest wordt georganiseerd door Harmonievereniging Barendrecht, de Historische Vereniging Barendrecht, de Dorpskerkgemeente en de vereniging Dorpskern Oud-Barendrecht, met medewerking van Winkelcentrum Barendrecht. Mensen die zich ook voor het feest willen inzetten, zijn van harte welkom. “Want hoe meer mensen zich hierbij betrokken voelen, hoe leuker we het vinden”, aldus Maria Prooi. Belangstellenden kunnen mailen naar info@winterfeestbarendrecht.nl .

Meer informatie over het feest op winterfeestbarendrecht.nl

Update 23 okt: Nog buitenkramen beschikbaar

Een belangrijk onderdeel van het WinterFeest is de markt met kramen die op het Doormanplein, Dorpsstraat en Kerkplein te vinden zijn. Dit jaar is er een vergunning voor meer kramen dan vorig jaar, dus ook meer kijk- en koopplezier! In de kramen vindt u allerhande winter- en kerstgerelateerde artikelen. Zoals bloem- en kerststukken, kerstversiering, cadeauartikelen, mooie sieraden, lekker warme kleding, handgeschilderde woondecoraties, wintermode, heerlijk gebak. etc.

Mocht u nog winter- en kerstgerelateerde spullen willen verkopen, stuur dan een mail voor informatie naar: kraam [@] winterfeestbarendrecht.nl. De kramen zullen van 11.00 tot 20.00 uur geopend zijn.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »