Archieffoto: Koningsdag 2016, Dorpsstraat, Barendrecht

BARENDRECHT – De traditionele Koningsdag Braderie wordt ook dit jaar weer georganiseerd in de Oude Dorpskern van Barendrecht. Er zullen zo’n 100 kramen in de Dorpsstraat, op de Schaatsbaan en het het Kerkplein nabij de watertoren worden geplaatst. Het is nu weer mogelijk om een kraam te reserveren.

Een kraam van 4 meter breed kost €37,50. Aanmelden en betalen kan online via de website van de organisatie. De markt zal op Koningsdag van 10:00 tot 17:00 uur plaatsvinden.

Kinderkleedjesmarkt

Op het grasveld rond de Dorpskerk zijn ook dit jaar alle ondernemende kinderen weer welkom om vanaf hun kleedje hun speelgoed en andere spullen te verkopen. Op de kinderkleedjesmarkt zijn zo’n 70 plekken beschikbaar. Ook deze plekken kunnen (kosteloos) worden gereserveerd via de website van de organisatie (link). Deze plaatsen zijn alleen beschikbaar voor kinderen onder de 16 jaar.

Koningsdag

De organisatie van Koningsdag in Barendrecht zal ook dit jaar naast de braderie en kleedjesmarkt weer diverse festiviteiten organiseren. Zo wordt de dag traditiegetrouw geopend met de Aubade in de Dorpskerk en zullen er kinderactiviteiten worden georganiseerd: een groot springkussen, schminken, de ballon artiest en een kleine kindershow. Door omstandigheden is de organisatie momenteel nog druk bezig met de organisatie en zijn ze dit jaar genoodzaakt om het kinderplein kleiner te houden. Ondanks dat ze dit jaar een stapje terug moeten doen, hopen ze volgend jaar weer groots uit te kunnen pakken zoals afgelopen jaar op het parkeerterrein van de Bethelkerk. “Om een dergelijk kinderplein te kunnen organiseren zijn er veel handen extra nodig, helaas is gebleken dat deze extra handen erg moeilijk te vinden zijn!“, aldus de organisatie. Wie (in de toekomst) wil helpen kan zich melden bij de organisatie. “Aan de invulling van het programma word momenteel hard gewerkt en zal er spoedig meer informatie beschikbaar komen

Organisatie

De organisatie van Koningsdag in de Oude Dorpskern van Barendrecht is in handen van Oranjevereniging Juliana, waarbij het bedrijf Jack Events sinds 2022 invulling geeft aan de organisatie van Koningsdag in Barendrecht. Eind 2023 is Mariane Jack, voorzitter van Oranjevereniging Juliana Barendrecht, overleden: “Feesten geven was de passie van je leven, aan jouw feest kwam plotseling een eind, onze dierbare herinnering aan jouw is iets wat nooit verdwijnt“. Vanwege het overlijden van Mariane gaat Jack Events voortaan verder onder de naam JAX Entertainment: “Als eerbetoon aan Mariane en ter nagedachtenis van haar levenswerk hebben we besloten om ons bedrijf voort te zetten onder de naam JAX entertainment.

« | »