Sinterklaasintocht Barendrecht 2014 (Centrum, Gemeentehuisplein)

BARENDRECHT – De Sint en zijn Zwarte Pieten zullen na de landelijke intocht op zaterdag 14 november uiteraard direct Barendrecht bezoeken. Dit jaar zal de Sinterklaasintocht van Barendrecht alleen plaatsvinden op het gemeentehuisplein.

Update: Foto’s en video’s Sinterklaasintocht Barendrecht 2015

Er is op deze dag dus geen intocht bij winkelcentrum Carnisse Veste. Wel zullen er hier op zaterdag 21 november Sinterklaas activiteiten worden georganiseerd (meer info).

Zie ook: Overzicht Sinterklaas activiteiten in Barendrecht

Sinterklaasintocht

Vanaf 13:00 uur zal er op het plein voor het gemeentehuis een kindershow zijn, waarna om 14:00 uur Sinterklaas aan zal komen. Samen met zijn Pieten en Pietenband wordt het weer een groots feest. Dit jaar pakt Sinterklaas extra uit door ook een aantal Circus-Pieten mee te nemen. Nadat Sinterklaas welkom is geheten door de burgemeester van Barendrecht zullen Sint en al zijn Pieten zich richting de Middenbaan begeven alwaar hij alle kinderen persoonlijk een handje kan geven.

Op zaterdag 28 november (van 13:30 tot 16:30 uur) kunnen kinderen hun Pieten-diploma halen door mee te doen aan Sinterklaas activiteiten op de Middenbaan. Op de dag voor pakjesavond zullen er op vrijdag 4 december van 15:00 tot 17:30 uur trakteer-Pieten aanwezig zijn op de Middenbaan (meer info).

Update: Zwarte Piet

Afgelopen weken ontving BarendrechtNU al diverse vragen over de Sinterklaas intocht, waaronder de in dit artikel nog onbeantwoorde vraag of Zwarte Piet zwart blijft. Wat betreft de intocht op het gemeentehuisplein kan hier inmiddels (update 6 nov) antwoord op worden gegeven.

De organisatie heeft laten weten dat de Pieten ook dit jaar weer gewoon Zwarte Pieten zullen zijn. Op de vraag of er ook gekleurde pieten aanwezig zullen zijn zegt de organisator: “Onze Pieten zijn gewoon zwart weer dit jaar.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »