Sinterklaasintocht Centrum Barendrecht 2014

BARENDRECHT – Op 14 november zal Sinterklaas aankomen in Nederland en direct een bezoek brengen aan Barendrecht. Vanaf dat moment worden er tot 5 december diverse Sinterklaas activiteiten georganiseerd in Barendrecht.

Een overzicht van de activiteiten bij De Kleine Duiker, theater Het Kruispunt, Carnisse Veste en de Middenbaan. Dit artikel zal worden aangevuld indien er nieuwe informatie bekend is.

Sinterklaas naar De Kleine Duiker

Sint en Piet zijn op woensdag 2 december vanaf 14:00 uur voor alle kindjes op bezoek bij De Kleine Duiker. Vanaf maandag 16 t/m zondag 29 november kunnen alle kinderen een gratis kleurplaat ophalen op de boerderij. De tekening kan thuis worden ingekleurd en tot uiterlijk zondag 29 november worden ingeleverd op de boerderij.

Tijdens het bezoek van Sinterklaas aan De Kleine duiker op 2 december (vanaf 14:00 uur) staat er een presentje voor je klaar bij je kleurplaat.

Centrum Barendrecht

Naast de Sinterklaas intocht op zaterdag 14 november kunnen kinderen op zaterdag 28 november hun Pieten-diploma halen door mee te doen aan Sinterklaas activiteiten op de Middenbaan. Vanaf 13.30 tot 16.00 uur kunnen kinderen deelnemen aan een 4 tal activiteiten op de Middenbaan. Wanneer alle 4 proeven ( pepernoot vangen, draad lopen, pakjes gooien in de schoorsteen en het Piet-ringspel) zijn afgelegd dan kan de aanstaande Hulp-Piet een echte Hulp Piet diploma bij Sinterklaas ophalen. Sint of zijn Opperpiet zullen het diploma tekenen en uitreiken samen een heerlijke speculaaspop. In de winkels liggen de deelnameformulieren.

Uit alle deelnemende Hulp Pieten zullen we drie winnaars trekken die op vrijdag 4 december ( tussen 19.00 – 20.30 uur) een huisbezoek van Sinterklaas winnen! Dus haal snel een deelnameformulier en doe mee op zaterdag 28 november.

Op vrijdag 4 december zal Sinterklaas een aantal Trakteer-Pieten sturen naar het centrum van Barendrecht. Zij zullen tussen 15.00 en 17.30 uur de kinderen trakteren op heerlijke pepernoten.

Carnisse Veste

Op zaterdag 21 november worden er op de Carnisse Veste Sinterklaas activiteiten georganiseerd. Vanaf 12:00 uur zullen er Pieten aanwezig zijn in het winkelcentrum om de kinderen te vermaken. De Pietenbakfiets zorgt voor vermaak en muziek, kinderen kunnen oefenen met zingen bij de Liedjes Schoorsteen en Fleurtje en de koele pietenband geven twee maal een muzikale show met sinterklaasmuziek (meer info).

Om 15:45 komt Sinterklaas zelf aan op de Carnisse Veste: hij gaat op de foto met de kinderen, maakt een praatje en maakt en zal de winnaars van de kleurwedstrijd bekendmaken en belonen.

Let op: Er is dit jaar geen Sinterklaas intocht op de Carnisse Veste op de dag van de landelijke intocht

Theater Het Kruispunt

Film: De Club van Sinterklaas

Op woensdag 18 november wordt om 14:00 uur de film “De Club van Sinterklaas en de verdwenen schoentjes” vertoond in theater Het Kruispunt. In dit nieuwe Sinterklaasavontuur schrikt de Club van Sinterklaas zich een hoedje. Ze laten trouw cadeautjes achter in de schoentjes van kinderen, maar die worden gestolen en de pieten krijgen de schuld! Kaarten beschikbaar vanaf €7.50.

Voorstelling: De pakjeskluis van Sinterklaas

Karel de Kok – De pakjeskluis van Sinterklaas (3+), Zo. 22 november, 11.00 uur

Het is bijna 5 december en op het kasteel van Koning Klaagmaarniet zijn Karel de Kok, Hofdame Frandolien en Hoofdlakei Fransiscus druk met de voorbereidingen op de komst van Sinterklaas. De goedheiligman heeft al laten weten dit jaar twee hele belangrijke pieten mee te nemen die verantwoordelijk zijn voor de pakjeskluis, waarin alle cadeautjes bewaard worden. Maar wanneer blijkt dat de Kluispieten de code van de pakjeskluis zijn vergeten, breekt er grote paniek uit. Karel de Kok en zijn vrienden zetten alles op alles om de code te kraken, maar zal de kluis ooit nog open gaan? Je ziet het in deze nieuwe familieklucht vol swingende muziek en humor. Met meet & greet na afloop! Kaarten: €18,50 / € 16,75 kinderen tot 12 jaar.

Sinterklaaskleurwedstrijd Calvijn Groene Hart

De traditionele Sinterklaaskleurwedstrijd van Calvijn Groene Hart, bestemd voor alle basisschoolleerlingen, is weer van start gegaan. Er zijn leuke prijzen te winnen voor de hele klas en iedere deelnemer ontvangt een overheerlijke attentie bij inlevering aan de Haarspitwei 11 in Barendrecht. De basisscholen uit Barendrecht ontvangen voor alle groepen gekopieerde exemplaren, maar zelf downloaden via deze link is ook een optie.

Harmonievereniging Barendrecht

Spelen met muziek rond Sinterklaas en Kerst

Nu sint weer in het land is heeft de Verhalenmand een gezellig muziekprogramma voor de vier en vijfjarige kinderen bedacht, in samenwerking met de Harmonievereniging Barendrecht. In deze drukke tijd, een rustig moment met muziek, een uurtje waar je je lekker kunt uitleven op muziek.

Spelenderwijs gaan we via verhalen in thema op muziekreis. We ontdekken dat Piet muzikale pepernoten heeft en dat de schimmel van de sint met zijn hoeven ook muziek kan maken. In de kerstboom hangen muziekballen en de kerstkabouters maken het winterbos weer picobello.

We starten maandag 16 november om 16.00 uur met de 1e play-shop. De laatste play-shop is op maandag 14 december, dus vijf play-shops op maandag van een klein uurtje. Ze vinden plaats in het Trefpunt, Dr. Kuyperstraat 4 in Barendrecht.

Opgeven voor de open les bij Muziek voor Kleuters en Kids kan via secretaris [@] harmoniebarendrecht.nl of bel voor informatie met Maria Prooi 06-42412638

Pepernotenconcert in de Baerne

Op maandag 30 november verwelkomt ToBe Sint en Piet met een Pepernotenconcert in de Baerne. Dit muzikale welkom begint om 19.00 uur. Het Pepernotenconcert duurt ongeveer 45 minuten en iedereen is welkom. Volwassenen betalen € 1,50 (inclusief koffie en thee), voor kinderen is de toegang gratis.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »