Politieauto in het centrum van Barendrecht

BARENDRECHT – Afgelopen zaterdagavond is er melding gemaakt van minstens 5 berovingen (of pogingen daartoe) die in korte tijd hebben plaatsgevonden in Barendrecht. De politie kon afgelopen dagen nog niet direct aangeven of er nog meer berovingen hebben plaatsgevonden dan nu bekend. Ook is niet bekend of er al aanhoudingen zijn verricht: “De politie is druk bezig met het onderzoek en het opnemen van de aangiftes.

Zowel volwassenen als tieners zijn volgens de meldingen slachtoffer geworden van (pogingen tot) beroving. De twee daders hebben zich naar alle waarschijnlijkheid in korte tijd op een huurscooter door Barendrecht verplaatst en daarbij meerdere slachtoffer gemaakt. Tot op heden is in geen van de berichten melding gemaakt van het gebruik van een wapen.

Rooftocht

In de loop van afgelopen zaterdagavond is melding gemaakt van 2 berovingen op de Voordijk, zowel op het deel in Carnisselande als ook ter hoogte van de fietsenwinkel aan de Sweelincklaan. Daarna werd gemeld dat de jongens op de scooter in het centrum van Barendrecht, in de omgeving van ‘t Vlak/de Middenbaan een groepje tieners heeft achtervolgd en gepoogd hebben één van hen te beroven. Terug in Carnisselande hebben er daarna nog 2 pogingen tot een beroving plaatsgevonden: Aan de Avenue Carré, ter hoogte van de Dennenhout, werd een jongen achtervolgd. De daders wilde zijn (elektrische) fiets. Ter hoogte van het Middeldijkerplein werd gepoogd de telefoon van een vrouw te stelen.

De politie heeft bovenstaande meldingen van diverse betrokkenen nog niet kunnen bevestigen. Een woordvoerder geeft aan dat het onderzoek nog loopt en de afdeling opsporing bezig is met het onderzoek naar de berovingen. (Tips/aanvullingen zijn nog steeds welkom)

« | »