Veel schade bij aanrijding op rotonde Sweelincklaan / Harmonielaan

BARENDRECHT – [Foto’s] Op de rotonde van de Sweelincklaan/Harmonielaan heeft vanmiddag (Zondag 20 december 2020) even na vier uur een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Politie en ambulance werden opgeroepen naar het incident.

Op de rotonde bleken twee voertuigen met de voorzijde tegen elkaar aan te zijn gebotst. De witte Tesla kwam vanuit de tunnel (Harmonielaan) en is hier de controle over zijn voertuig verloren en via de andere weghelft in het gras naast de weg terecht gekomen. Slingerende bandensporen waren zichtbaar in het gras naast de weg, waar ook nog een verkeersbord uit de grond werd gereden. De auto kwam bij de rotonde in botsing met de zwarte Ford.

Veel schade

Twee ambulances waren snel ter plaatse en beide bestuurders zijn gecontroleerd op letsel, voor zover bekend viel dit mee (niet mee in ambulance). Beide voertuigen zijn wel zwaar beschadigd geraakt. De Tesla aan zowel de voor als achterzijde, de Ford voornamelijk aan de voorkant.

De politie heeft de aanrijding op locatie onderzocht en met betrokkenen gesproken. Het is onbekend of de politie een nader onderzoek instelt naar de oorzaak van het ongeval. Update 21 dec: De politie laat weten geen strafrechtelijk onderzoek te hebben gestart omdat er alleen materiële schade was. Wel is uitgesloten dat er alcohol in het spel was. De politie bevestigt dat de bestuurder de macht over het stuur is verloren, mogelijk vanwege te hard rijden (maar dit is niet nader onderzocht). Wel heeft de politie met getuigen gesproken die stellen dat er te hard werd gereden.

Vanwege de aanrijding kon verkeer vanaf de Voordijk niet langs het ongeval (moesten keren) en was er vertraging voor het overige verkeer. Rond 17:00uur is het bergingsbedrijf begonnen met het weghalen van de schadevoertuigen. Een ander bedrijf heeft de gelekte olie op het wegdek gereinigd.
Fotograaf: Jordi Menheer, BarendrechtNU

(Op alle foto's berust copyright. Foto's mogen zonder toestemming v.d. fotograaf niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)


« | »