Aanhouding en rijbewijs ingevorderd na aanrijding tegen rotonde Henry Dunantlaan

BARENDRECHT – [Foto’s] Politie en ambulance werden vanochtend (Zondag 13 december 2020) om 11:00 uur met spoed opgeroepen voor een aanrijding met mogelijk letsel aan de Henry Dunantlaan in Barendrecht. Op de rotonde bij de Dudokdreef bleek een eenzijdig ongeval te hebben plaatsgevonden.

Een automobilist is met haar auto tegen de betonnen binnenrand van de rotonde aangereden, van de weg geraakt, tegen een lantaarnpaal gebotst en deels op het fietspad tot stilstand gekomen.

Rijbewijs ingevorderd

Een ambulanceverpleegkundige heeft de bestuurder gecontroleerd op eventueel letsel, de politie sprak ondertussen met getuigen van het ongeval. De vrouw op leeftijd bleek, op dat moment nog zonder duidelijke reden, tegen de rotonde te zijn gebotst en van de weg geraakt. De politie heeft daarom het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. Na een controle van haar rijvaardigheid bij het CBR had ze het rijbewijs terug kunnen krijgen.

Motor gestart

Terwijl de agenten bij hun politiebus bezig zijn met de administratieve afhandeling van de invordering gebeurt er iets opmerkelijks. De vrouw start plots de motor van haar beschadigde auto, terwijl haar rijbewijs al is ingevorderd. De agenten trekken een kort sprintje naar de auto en vragen de vrouw wat ze doet. Hierop verklaarde ze weer naar huis te willen rijden.

Aanhouding

De politie laat de vrouw hierop uitstappen. Dit blijkt een lastige opgave, want de vrouw staat erg zwak op haar benen. Ze moet zich, met trillende benen, vasthouden aan de auto om overeind te blijven staan. Ze wordt ondersteund door de agenten en verpleegkundige.

Als standaard onderdeel van het protocol bij aanrijdingen moeten automobilisten een blaastest doen. De blaastest van de vrouw gaf echter aan dat ze onder invloed reed (boven de max. van 220 Ugl). Hierop is ze aangehouden voor het rijden onder invloed. Dit zal op het politiebureau nader worden onderzocht. De vrouw verklaarde vandaag (Zondag 13 december 2020) geen alcohol te hebben gedronken, gisteren (Zaterdag 12 december 2020) wel.

De beschadigde auto is afgevoerd door een bergingsbedrijf. Bij de gemeente is melding gemaakt van de schade aan de lantaarnpaal.

« | »