- Advertentie (?) -

Ontdek BarendrechtNU

BarendrechtNU is meer dan alleen nieuws, we hebben bijvoorbeeld ook de Fietsendiefstallen kaart. Meldingen van fietseldiefstal in Barendrecht waarbij geweld is gebruikt.

Agenda - Oktober 2016

In onderstaande agenda staan evenementen en activiteiten die worden georganiseerd in Barendrecht en omgeving. Heeft u zelf iets georganiseerd, laat het ons weten door hier te klikken en het formulier met de details in te vullen. Onder deze kalender staan de eerstvolgende evenementen met daarbij de beschikbare details zoals de locatie en informatie over de organisator.


 • 11:00

  Kunstroute Barendrecht 2016

  Datum: zaterdag 1 oktober om 11:00 uur

  BARENDRECHT – Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2016 vindt de 16e editie van de Kunstroute Barendrecht plaats. Dit evenement geeft inwoners de mogelijkheid om op een laagdrempelige en gezellige manier kennis te maken met kunst en de maker …

  Lees verder

  Details


 • 10:00

  Jeugddienst 'LET OP JEZELF! in Carnises Haven

  Datum: zondag 2 oktober om 10:00 uur

  Het thema van de jeugddienst is: ‘Let op jezelf!’ naar het verhaal uit de bijbel in Lucas 17:1-10. De ‘gelegenheidsband’ van de Protestantse gemeente Barendrecht zal muzikale medewerking verlenen en ds. Bert de Wit zal deze dienst voorgaan. Er is kindernevendienst voor kinderen t/m groep 4 en er is kinderoppas aanwezig. Na de dienst kan worden nagepraat onder het genot van een kopje koffie of thee en is er gelegenheid om de presentatie van World Servants bij te wonen. Afgelopen zomervakantie zijn Adriaan Teunissen, Robert Scholman en Tomas de Wit vanuit wijkgemeente Carnisse Haven met World Servants voor een werkvakantie naar het buitenland vertrokken. Zij doen verslag van hun projecten van afgelopen zomer. World Servants geeft jongeren de kans om als vrijwilliger mee te bouwen aan verandering.

 • 11:00

  Kunstroute Barendrecht 2016

  Datum: zondag 2 oktober om 11:00 uur

  BARENDRECHT – Op zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2016 vindt de 16e editie van de Kunstroute Barendrecht plaats. Dit evenement geeft inwoners de mogelijkheid om op een laagdrempelige en gezellige manier kennis te maken met kunst en de maker …

  Lees verder

  Details


 • 10:30

  Spelen met taal in 't Trefpunt

  Datum: donderdag 6 oktober om 10:30 uur

  Spelen met taal, een laagdrempelige activiteit voor (groot) ouder en kind in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Donderdag 6 oktober en maandag 10 oktober is er een gratis open les. Taal is zo belangrijk, daarom op vroege leeftijd spelenderwijs ermee beginnen.

  Details


 • 10:30

  Spelen met taal in Het Trefpunt

  Datum: maandag 10 oktober om 10:30 uur

  Gratis open les "Spelen met taal" . Taal is belangrijk om op jonge leeftijd al spelenderwijs mee bezig te zijn. Met elkaar gaan we drie kwartier spelen met taal dmv liedjes, poppen en verhaaltjes. Heeft u een (klein) kind in de leeftijd 2 tot 4 jaar dan bent u samen hartelijk welkom in het Trefpunt aan de Lohmanstraat 4.

  Details


 • 16:30

  Duurzaamheidsconferentie: Niet Kijken Maar Zien

  Datum: maandag 10 oktober om 16:30 uur

  Maandag 10 oktober, dag van de duurzaamheid, organiseert de Duurzaamheidskring Barendrecht haar jaarlijkse conferentie. Deze editie is extra bijzonder vanwege het vijfjarig bestaan van de Duurzaamheidskring Barendrecht. Gastspreker is futurist en trendwatcher Tony Bosma. In de paneldiscussie worden de grote trends verbonden met lokale initiatieven.

  Programma
  16.00 uur Inloop
  16.30 uur Aftrap door Ingeborg Monhemius
  16.45 uur Presentatie door Tony Bosma
  17.30 uur Paneldiscussie met partners
  18.00 uur Netwerkborrel

  Details


 • 19:00

  Open avond Justhair Haarwerken

  Datum: dinsdag 11 oktober om 19:00 uur

  Wilt u ook meer weten over de mogelijkheden op het gebied van haarwerken, haaruitval preventie en haarverdikking? Kom dan naar onze gratis open avond!

  Wat kunt u op onze open avond van 5 April 2016 verwachten:
  • Kennismaking met medewerkers van ons Haarspecialisten team.
  • Uitleg over verschillende haarwerk types zoals ons XTS, Next Gen en ICON systeem met verlijming, dames haarwerk bevestigd op clips of bevestigd met ringetjes en info over onderhoud.
  • Demonstratie verwisselen van een Next Gen haarwerk met verlijming.
  • Demonstratie verwisselen van een haarwerk bevestigd met ringetjes.
  • Demonstratie verwisselen van een haarwerk bevestigd met clipsen.
  • Delen van ervaringen door onze eigen modellen.
  • Uitleg over de jaarlijkse vergoeding via uw kosten verzekeraar. (Wat wordt nog wel en wat wordt niet vergoed)
  • Uitleg over Haardirect. Met demonstratie van ons ruime assortiment confectie haarwerken.
  • Uitleg over haaruitval preventie. Voorkom haaruitval en stimuleer haargroei. Met o.a. DS Laboratories, Revivogen en de HairMax Laserkam.
  • Doorlopend demonstratie Toppik haarverdikkingsvezels.
  • Doorlopend demonstratie van Solaris Tanningspray, voor een prachtige instant bruine teint. Probeer het deze avond gratis uit.

  Het programma ziet er als volgt uit:

  19:00 Opening open avond.
  19:15 - 21:00 Haarwerk wisselen bevestigd met ringetje en clipsen.
  19:15 - 21:00 Next Gen haarwerk wisselen.
  Doorlopend Uitleg over haaruitval en de preventie mogelijkheden.
  Doorlopend Demonstratie cosmetische haarverdikking en Solaris.
  Doorlopend Informatie over confectie haarwerken en Integration haarwerken.

  Tijdens en na het plaatsen van de haarwerken is er uitgebreid gelegenheid tot het stellen van vragen aan ons haarwerkspecialisten en onze modellen.

  Dit alles in een ongedwongen sfeer onder het genot van een hapje en een drankje.

  Kortom, een avond waar u alles te weten komt over haarwerken, haaruitval, haarverdikking... Alles wat met het haar te maken heeft, en meer!

  Schrijf u nu gratis in via de website of registreer u even door een belletje naar onze receptie, 010-4623011

  Wij hopen u graag te ontmoeten in onze salon.

  Justhair Haarwerken
  www.justhair.nl

  Details


 • 12:30

  Voorlichtingsmiddag "Veiligheid voor senioren" in Wijkcentrum Waterpoort

  Datum: woensdag 12 oktober om 12:30 uur

  BARENDRECHT – Wat kunt u doen om woningbrand te voorkomen? Hoe gaat u om met vragen van een onbekende aan de deur? En wat als u met spoed medische hulp nodig heeft? Allemaal vragen waar u misschien niet direct het …

  Lees verder

  Details


 • 09:00

  Start: Wandeltochten van 20 of 40km door natuur langs Oude Maas

  Datum: zaterdag 15 oktober om 09:00 uur

  BARENDRECHT – WS78 verzorgt morgen (Zaterdag 15 oktober 2016) een wandeltocht van 20 en 40 km vanuit Barendrecht. De wandelaars voor de 40 km starten om 9.00 uur vanaf BVV Barendrecht (Dierensteinweg 6). De 20 km lopers kunnen tussen 9.00 …

  Lees verder

  Details


 • 20:00

  Uitwisselingsconcert Harmonievereniging Barendrecht in Het Trefpunt

  Datum: zaterdag 15 oktober om 20:00 uur

  BARENDRECHT – Morgen (Zaterdag 15 oktober 2016) zal het HarmonieOrkest van Harmonievereniging Barendrecht een uitwisselingsconcert geven met het harmonieorkest van DES Hoogvliet. Beide orkesten staan o.l.v. Frank Hendriks. Het concert start om 20.00 uur en vindt plaats in de zaal …

  Lees verder

  Details


 • 11:00

  Jongerendienst in de Maranathakerk door Gerard Vrooland

  Datum: zondag 16 oktober om 11:00 uur

  Jongerendienst in Maranathakerk

  Aanstaande zondag organiseert de Maranathakerk een jongerendienst. Gerard Vrooland leidt deze dienst met als thema 'de toekomst bestaat niet??'.
  Gerard was jarenlang predikant maar is gestopt met zijn traditionele werk in de kerk om op een andere manier het geloof te delen. Hij werkt nu als predikant op de straat en in kroegen in Sliedrecht, onder andere vanuit Pand 33 in Sliedrecht.

  De dienst begint zondag om 11 uur. De Maranatha Band zorgt voor muziek. Voorafgaand is er gelegenheid om te genieten van koffie met lekkernijen. Vanaf 10 uur is iedereen (jong en iets ouder) welkom in de Maranatha kerk aan de Dorpsstraat 178a in Barendrecht.

  Meer informatie over het werk van Gerard Vrooland is te vinden op www.pand33.nl.

  Details


 • 13:00

  Herfst Sportfeest voor kinderen in Sporthal de Driesprong

  Datum: dinsdag 18 oktober om 13:00 uur

  BARENDRECHT – In de week van de herfstvakantie, op dinsdag 18 oktober 2016, organiseert de buurtsportcoach wederom een groot sportfeest voor kinderen in Barendrecht. Van 13:00 tot 15:00 uur kunnen alle kinderen van 4 t/m 12 jaar langskomen in Sporthal …

  Lees verder

  Details


 • 10:00

  VakantieHaven 2016

  Datum: woensdag 19 oktober om 10:00 uur

  Kinderen van 4 t/m 12 jaar zijn v.a. 09:45 uur van harte welkom in kerkelijk centrum Carnisse Haven, Noordersingel 30 te Barendrecht voor de jaarlijkse vakantiebijbelclub met als thema ‘W O N D E R M O O I !’ gebaseerd op Genesis 1 vers 1: ‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’. Er wordt gezongen en geknutseld, spelletjes gedaan, verhalen verteld en er is een theatervoorstelling getiteld ‘Wondermooi’ door Marieke Sleurink van Kindertheater Je bent een Parel. Voor de lunch wordt gezorgd.

  Details


 • 14:00

  Expositie over brandweer bij Historische Vereniging Barendrecht

  Datum: zaterdag 22 oktober om 14:00 uur

  BARENDRECHT – In D’Ouwe School, het pand van de Historische Vereniging Barendrecht aan de Dorpsstraat 150a, is vanaf 22 oktober een expositie te bezichtigen van een verzameling brandweermaterialen, gereedschappen en diverse attributen waaronder kleding en documentatie. Een antieke brandspuit zal …

  Lees verder

  Details


 • 15:30

  Op de foto met Jan Smit bij heropening Pearle Middenbaan

  Datum: zaterdag 22 oktober om 15:30 uur

  BARENDRECHT – Aanstaande zaterdag (22 oktober) opent Jan Smit de nieuwe winkel van Pearle Opticiens Barendrecht aan de Middenbaan 53A. Na het officiële moment om 15.30 uur hebben klanten de mogelijkheid om met de Volendamse zanger op de foto te …

  Lees verder

  Details


 • 14:30

  Gratis kindervoorstelling "De Speelfabriek" in De Baerne

  Datum: woensdag 26 oktober om 14:30 uur

  BARENDRECHT – Volgende week woensdag (26 okt) staat de Speelfabriek van Tante T weer in De Baerne. De toegang is gratis. Vorige maand bezochten 20 kinderen en hun ouders De Baerne voor de eerste voorstelling van De Speelfabriek bij CultuurLocaal. …

  Lees verder

  Details


 • 20:00

  Informatiebijeenkomst over pleegzorg aan de Stellingmolen

  Datum: woensdag 26 oktober om 20:00 uur

  Supergewone mensen gezocht!

  Wilt u weten wat u kunt betekenen voor een kind in uw omgeving dat (tijdelijk) niet thuis kan wonen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst over pleegzorg op woensdagavond 26 oktober a.s. in OBS De Draaimolen, Stellingmolen 12, Barendrecht.

  U bent vanaf 19.45 uur van harte welkom! Kijk voor meer informatie over pleegzorg op www.pleegzorg.nl of www.flexusjeugdplein.nl.

  Opgeven voor de voorlichtingsavond is fijn maar niet noodzakelijk: e-mail werving@flexusjeugdplein.nl of 010-22 11 999.

  Details


 • 19:00

  Uitwisselingsconcert JeugdOrkest Harmonievereniging in Het Trefpunt

  Datum: vrijdag 28 oktober om 19:00 uur

  BARENDRECHT – Op vrijdag 28 oktober zal het JeugdOrkest van Harmonievereniging Barendrecht een uitwisselingsconcert geven met het jeugdorkest van Concordia uit Krimpen a/d IJssel.. Beide orkesten staan o.l.v. Ivo Kouwenhoven Het concert start om 19.00 uur en vindt plaats in …

  Lees verder

  Details


 • 19:45

  Thema-avond Integratie en veiligheid met Kees van der Staaij (SGP)

  Datum: vrijdag 28 oktober om 19:45 uur

  BARENDRECHT – Na de aanslagen in Parijs en Brussel zijn er ook in Rotterdam terroristen opgepakt. Nederlandse Tweede Kamerleden sympathiseren met de Turkse regeringsleider. Er heerst een gevoel van onveiligheid door de gepleegde aanslagen. Het is bekend dat er extremisten …

  Lees verder
 • 11:00

  Fietsersbond repareert fietsverlichting op de Middenbaan

  Datum: zaterdag 29 oktober om 11:00 uur

  BARENDRECHT – De Fietsersbond organiseert op zaterdag 29 oktober in Barendrecht een fietsreparatie-actie. Iedereen kan gratis zijn fietsverlichting laten repareren. Ook wordt informatie verstrekt over veilig fietsen, een goede verlichting en kunnen banden worden opgepompt. Vrijwilligers van De Fietsersbond staan …

  Lees verder

  Details


 • 18:30

  Halloween Oranjewijk: Spoken en griezelen in de Oranjetuin!

  Datum: zaterdag 29 oktober om 18:30 uur

  BARENDRECHT – Zaterdag 29 oktober is het weer zover! Dan vieren we traditiegetrouw Halloween in de Oranjetuin. Heb je zin om lekker te spoken en te griezelen? Zorg dan dat je om 18.30 uur in de Oranjetuin bent. De toegang …

  Lees verder

  Details


 • 19:00

  Samenwerkingsconcert Harmonievereniging Barendrecht

  Datum: zaterdag 29 oktober om 19:00 uur

  BARENDRECHT – Op zaterdag 29 oktober zal het DagOrkest samen met het LeerlingenOrkest, BeginnersOrkestVolwassenen en de SlagwerkKids van Harmonievereniging Barendrecht een samenwerkingsconcert geven. Alle orkesten staan deze avond o.l.v. Ivo Kouwenhoven. Het concert start om 19.00 uur en vindt plaats …

  Lees verder

  Details


 • 20:00

  KLEZ-X! Concert Trio C tot de Derde

  Datum: zaterdag 29 oktober om 20:00 uur

  Trio C tot de derde speelt Klezmer: Joodse feestmuziek! Een stijl voortdurend in ontwikkeling én die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als de balkan en gipsy, de jazz en de klassieke muziek. In de voetsporen van componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály reist het trio regelmatig richting Oost-Europa op zoek naar nieuwe muziek die in hun programma KLEZ-X! verwerkt wordt. Meer informatie over kaartverkoop en voorverkoopadressen, zie www.carnissehaven.nl

  Details