29 okt: Fietsersbond repareert fietsverlichting op de Middenbaan

BARENDRECHT – De Fietsersbond organiseert op zaterdag 29 oktober in Barendrecht een fietsreparatie-actie. Iedereen kan gratis zijn fietsverlichting laten repareren. Ook wordt informatie verstrekt over veilig fietsen, een goede verlichting en kunnen banden worden opgepompt.

Vrijwilligers van De Fietsersbond staan van 11.00 uur tot 16.00 uur op de Middenbaan in Barendrecht, ter hoogte van het Kruidvat. De actie maakt deel uit van de campagne ‘Ik wil je zien’.

Ik wil je zien

De Fietsersbond vindt het belangrijk dat fietsers verlicht fietsen. Dat scheelt waarschijnlijk ongelukken, veel bijna-ongelukken en veel ergernis bij andere weggebruikers. Hoe beter je gezien wordt, hoe meer anderen rekening met je kunnen houden en hoe veiliger het is in het verkeer. Daarom organiseert de bond deze reparatie acties en een campagne om te zorgen dat mensen elkaar aansporen en helpen om te fietsen met licht. Met een goed verlichte fiets kom je veilig en zonder boete thuis.

Op fietsersbond.nl is informatie te vinden over goede fietsverlichting en over de koplampentests van Testkees, de kritische consumentenvoorlichter van de Fietsersbond. De Fietsersbond maakt zich al jaren hard voor goede fietsverlichting.

Over de Fietsersbond

De Fietsersbond is de grootste belangenvereniging van fietsers in Nederland met meer dan 35.000 leden en 1500 actieve vrijwilligers. De afdeling Rotterdam overlegt regelmatig met de gemeente over het verbeteren van fietsroutes en fietsvoorzieningen.Bekijk hier meer artikels uit de categorie Aankondigingen« | »