Kunstgras voetbalveld

BARENDRECHT – [Video] Barendrecht blijft keurig meedoen in de top van de Topklasse. Zaterdag wonnen de rood/witten met 1-0 van GVVV, waarmee Barendrecht haar eerste Topklasse-zege in Veenendaal boekte. Barendrecht won op sportpark Panhuis tot dit weekend nog nooit, maar een doelpunt van Jeffrey Aarts vlak na rust bleek voldoende voor de zege. In de eerste helft hadden Melvin Winterberg en Bas Mourits direct achter elkaar al de lat geraakt. Hoewel GVVV na de openingstreffer aandrong, bleef de defensie van de Bongerdbewoners overeind en werd een knappe 1-0 overwinning geboekt.

Door de zege stijgt Barendrecht naar de derde plaats op de ranglijst. De rood/witten moeten alleen nog periodekampioen Spakenburg (2 punten meer) en titelhouder Kozakken Boys (1 punt meer) boven zich dulden.

Aftrap

Barendrecht-trainer Adrie Poldervaart kon zaterdag niet beschikken over Jordan Kroon. En voor de aftrap haakte ook Max van Dijk af. Hierdoor kreeg Michael Bommeleyn een basisplaats in het centrum van de verdediging en werd Jeffrey Aarts een soort linksachter. Voorin nam Bas Mourits de plek in van Mahmut Sönmez die op de bank zat. Verder in de aanval het duo Daniël Esajas en Richie Basoski.

Derde

Barendrecht kruipt in de topklasse naar de derde plaats met 19 punten uit 10 duels. Koploper Spakenburg heeft 21 punten, Kozakken Boys staat op 20. Onderaan staat FC Lisse met 7 punten.
Video: BVV Barendrecht, BarendrechtNU

(Op alle video's berust copyright. Video's mogen zonder toestemming v.d. maker niet worden gekopieerd of worden overgenomen.)« | »