Medailleregen voor turnheren GVB op NK in Alphen a/d Rijn

BARENDRECHT – Voor GV Barendrecht is dit weekend uiterst succesvol verlopen met maar liefst 14 medailles. Nadat zaterdag tijdens de meerkampfinales Nils een eerste plek en Lars en Bram een zilver medaille hadden gewonnen was het zondag de beurt voor de toestelspecialisten.

Nils had maar liefst 5 toestelfinales, Lars 3, Micha 2, Bram 2 en Tim 1.

In de eerste ronde waren Nils en Lars aan de beurt (Instap 11). Met een eerste (Nils) en een derde (Lars) plaats begon de zondagochtend goed. Op voltige deed alleen Nils mee. Ook hier liet Nils zien waarom hij gisteren (Zaterdag 11 juni 2016) Nederlands kampioen geworden is; hij eindigde hier als eerste. Ook op de ringen trad Nils aan. Met 19.30 punten was de derde gouden medaille binnen!

Op sprong deed Nils niet mee. Nu was het de beurt aan Lars en Micha. Ook zij lieten zien dat zij dit gehele jaar al goed presteren. Met slechts 0,05 punten achter nummer 1 won Lars het zilver. Micha werd knap derde. Op de brug was Nils weer aan de beurt. Met 19,30 punten liet Nils zijn dat ook dit zijn onderdeel is.

Op het laatste onderdeel, volgens de speaker het koningsnummer, het rek deden Nils, Lars en Micha mee. Lars kwam met 18,85 punten helaas niet verder dan een zesde plaats. Micha won zijn tweede bronzen medaille met 19,15 punten.

Gold digger Nils liet op zijn vijfde onderdeel zien dat er niet met hem te spotten valt. Met 19,75 punten won hij ook het goud op de rek.

Tim had 1 toestelfinale in Pupil 9. Met 19,05 punten had hij een mooie brugoefening laten zien. Helaas kwam hij 0,05 punten te kort voor een podiumplaats!

In de tweede wedstrijd was het de beurt aan Bram. Bram had in Jeugd 8 twee toestelfinales. Hij begon op zijn favoriete onderdeel voltige. Gisteren (Zaterdag 11 juni 2016) had hij een foutje gemaakt, dus Bram deed er vandaag (Zondag 12 juni 2016) alles aan om vandaag (Zondag 12 juni 2016) een betere oefening te turnen. Met 10,40 punten won hij het goud!

De tweede toestelfinales was op rek. Met 10,60 punten haalde Bram de zilveren medaille.

« | »