BARENDRECHT – Vorige week kreeg Vitesse A1 een flinke klap te verwerken toen het zelf verloor van KCR en Swift punten zag verspelen tegen PKC. De kans om in te lopen op Swift werd dus niet benut en daarom moest afgelopen zaterdag opnieuw gewonnen worden in de hoop dat de ploeg uit Zeeland nog een misstap zou maken. Dit moest gebeuren tegen Vriendenschaar waartegen Vitesse eerder misschien wel de slechtste dag van het seizoen had en daardoor de punten deelde met de ploeg uit Hardinxveld. Een mooie kans dus om KCR te vergeten en revanche te nemen op Vriendenschaar.

In de eerste helft waren door onder andere de stevige wind de doelpunten spaarzaam. Vitesse opende de score maar wist deze niet uit te breiden waardoor na lang wachten ook Vriendenschaar voor het eerst de korf wist te vinden. Hierna liep Vitesse snel uit naar 3-1 en later ook 5-1 waarna de productie weer stokte. Vitesse verdedigde goed en Vriendenschaar profiteerde niet van de tweede kansen. Aan de andere kant slaagde ook Vitesse er niet meer in te scoren waardoor de ruststand van 5-1 op het scorebord bleef staan.

Na de rust vielen de doelpunten aan beide kanten iets sneller. Hierdoor bleef Vitesse het gaatje houden met Vriendenschaar maar wist deze niet verder te vergroten. Omdat het spel vaak werd onderbroken werd het lastig om het eigen spelletje te spelen. In de slotfase leek het er even op of Vriendenschaar erin zou slagen de spanning weer terug te brengen toen het op 10-8 kwam. Gelukkig bleef A1 rustig en bepaalde het de eindstand op 12-9.

Vitesse was beter en verdiende dan ook de overwinning. Helaas wist ook Swift te winnen waardoor het verschil nog steeds 4 punten is. Aanstaande zaterdag zal Vitesse dus moeten winnen en mag het voor de laatste keer hopen dat Swift verliest. Tegenstander is dan Blauw Wit A1 waar vorige keer eenvoudig van werd gewonnen maar zich aanstaande zaterdag in Kloetinge niet zomaar gewonnen zal geven aangezien het verschil tussen beide ploegen maar 3 punten is.

« | »