Aarnoudse Binnenland toont gretigheid in eerste thuisoverwinning

BARENDRECHT – Waar een moeilijke avond verwacht werd, wisten de heren van Aarnoudse Binnenland in twee kwarten concurrent Black Eagels van zich af te schudden. In de eerste periode deden beide teams weinig voor elkaar onder, maar in kwart twee en drie kwam er een beslissende voorsprong voor de Barendrechters op het bord.

Een prachtige sportdag in basketbaltempel De Driesprong afgelopen zaterdag. Die afgesloten werd met twee uitstekende wedstrijden op het centre court. Onder toeziend oog van de wethouder van sport zag het Barendrechtse publiek een zenuwachtig begin. Zowel Black Eagels als Binnenland vonden de basket maar mondjesmaat de eerste drie minuten. Yasalde paz Costa wees zijn team op de juiste momenten de weg. Waarbij de tegenstanders het vooral van hun inside-game moesten hebben. Zo werden de eerste tien minuten met een minimale marge van drie punten in het voordeel van de gasten afgesloten (17-20).

Het spelbeeld veranderde in het tweede kwart nauwelijks. Binnenland speelde aanvallend op een te laag tempo tegen de zoneverdediging van de tegenstander. Maar desondanks werd er wel beter afgerond in de eindfase. Door de strakke verdediging aan Binnenlandzijde werd de angel uit de aanval van de tegenstander gehaald en werd de rust bereikt met een voorsprong van negen punten (39-30).

Na rust ging het tempo naar een gewenst niveau. Vanuit een nog altijd sterke verdediging werden de juiste combinaties gevonden met vaak Sander Trommelen als afmaker (10 punten dit kwart). De toeschouwers konden genieten van prima basketbal. Het verschil was gemaakt en de twintig-punts voorsprong kon geconsolideerd worden in het laatste bedrijf (62-41).

Coach Vitas Kazanakovas zag vijf spelers de dubbele cijfers in gaan en was zeer tevreden met het feit dat hij gebruik kan maken van zijn gehele selectie. “Ik ben erg blij met het resultaat, maar ik probeer wel kritisch naar mijn ploeg te kijken omdat we nog niet zijn waar we willen komen. Echter kunnen we vanavond (Zondag 27 september 2015) genieten van een mooie overwinning.”

Topscoorders: Sander Trommelen 15 pnt, Yasalde paz Costa 14 pnt, Sjoerd van Vilsteren 13 pnt, Martijn van Noordenne 11 pnt, Richard Maxwell 10 pnt.