Badminton shuttles (Foto: Eelke, CC BY 2.0)

In de afgelopen jaren vond dit kampioenschap plaats in Den Haag bij DKC. Dit keer vonden deze kampioenschappen plaats in Spijkenisse en trad BCRS op als gastheer. In een prima verlopen toernooi (met dank aan de organisatie) wist The Flying Shuttle 3 finale plaatsen te behalen.

Daphne Jansen het 14 jarig talent speelde een uitstekend toernooi in de senioren poule dames 1. De eerste partij moest zij het opnemen tegen Myke Halkema speelster van van Zundert Velo. Daphne maakte een goede start en won met de cijfers 21-13 en 21-19.Zowel Demi Brehler en de nummer 2 geplaatste Marleen Kuiper moesten het onderspit delven tegen Daphne.

De finale ging tegen haar academie genoot Alyssa Tortosentono de nummer 1 geplaatst, toch wist Daphne de eerste set overtuigend naar zich toe te trekken met 21-14. De tweede werd van beide kanten met slordige fouten gesierd, Daphne wist toch weer een duidelijke voorsprong te nemen. Maar tijdens het slot akkoord krop Alyssa dichterbij en met de stand 19-19 kon het nog beide kanten op gaan. In een buiten gewoon spannend slot ging de wist naar Daphne met de cijfers 23-21.
En kon ze zich met de titel kampioen VE 1 Zuid –West kronen.

Jeymie Laurens moest een route afwerken in de poule VE 4, zowel Naomi Sintnicolaas, Michelle Middelburg en Kayleigh Bondt werden met duidelijke cijfers verslagen. In de finale moest ze het opnemen tegen de nummer 1 geplaatste Mieke Tap.
Ook deze partij was een prooi voor Jeymie en ging overtuigend met 21-12 en 21-9 naar de speelster van The Flying Shuttle. Hiermee bevestigde ze de progressie in haar ontwikkeling en kan zeker uitgroeien tot een zeer waardevolle speelster in de Nederlandse competitie.

De laatste finalist van The Flying Shuttle was Peter Reniers in de poule ME 8.

De start was tegen Leander van Noort en was een prooi voor Peter met 21-17 en 21-16. De volgende tegenstander was Melvin Kok de als 2e geplaatst, ook deze moest het onderspit delven met 21-18 en 21-19. Ook tegen Salvatore Guarino werd een duidelijke overwinning.

De finale ging tegen de nummer 1 geplaatst Colin van de Woestijne, in een spannend gevecht ging deze partij naar Colin in de 3e set met 21 -17.

De heren enkel poule 1 wist Michiel Kruijt , ook geen onbekende voor The Flying Shuttle de 1e plaats te bereiken door Alex Vlaar in 3 sets te verslaan.

(Foto: Eelke, CC BY 2.0)

« | »